Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο Ιράν ο Θάνος Καρατσιώλης - Oι Βλάχοι, το Ραμαζάνι και το «επεισόδιο» με την Κυβέρνηση

Έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» στα βάθη της Ανατολής
Στην μαγευτική Τεχεράνη πέρασε την περίοδο του Πάσχα ο Θάνος Καρατσιώλης. Ο Βεροιώτης δικηγόρος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά έναν πολιτισμό αιώνων, με κιμπάρικο άρωμα Ανατολής. 

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Α' Θεσσαλονίκης παρέδωσε μαθήματα ορθοδοξίας, εν μέσω Ραμαζανίου. Για τον λόγο αυτό, η Ιρανική κυβέρνηση που ελέγχει και λογοκρίνει τα πάντα, του κατέβασε το video που έψαλλε το Χριστός Ανέστη, με αποτέλεσμα να μην παίζει στα socia media.


Σε πείσμα όμως των καιρών και της λογοκρισίας, ο κ. Καρατσιώλης, με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ανέβασε ξανά το εν λόγω video, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η φίμωση και η ασέβεια προς την ανεξιθρησκεία είναι δύο φαινόμενα που τον εκνευρίζουν πολύ…

 

Ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» σ' όλη την Τεχεράνη, η οποία σείστηκε κυριολεκτικά από τις Αναστάσιμες ψαλμωδίες, στις οποίες συμμετείχε σύσσωμη η ελληνική παροικία, που απαριθμεί δεκάδες οικογένειες ομογενών…


Επίσης, ο διακεκριμένος νομικός είχε σειρά επαφών με το Σύλλογο Βλάχων της επαρχίας του Ισφαχάν, στο πιο γραφικό ορεινό χωριό του Ιράν. με τον κοινοτάρχη, το δάσκαλο και τον παπά, με «επίθεση φιλίας» προς την ελληνική αντιπροσωπεία.


Στη συνέχεια επισκέφθηκε τους βασιλικούς τάφους των Περσων βασιλέων, Δαρείου Α', Αρταξέρξη και Δαρείου Β'. Τέλος ο κ. Καρατσιώλης συνάντησε τον Hadi Choopan (παγκόσμιο πρωταθλητή του body building για το 2022, στο διαγωνισμό που διεξήχθη όπως κάθε χρόνο στο Las Vegas στα τέλη της χρονιάς).


Όπως τόνισε, σύντομα θα τον φέρει στην Ελλάδα για να τον απολαύσει το κοινό σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και για διακοπές στη Μύκονο… Η απονομή του τίτλου του έγινε φυσικά, ως είθισται, από τον μεγάλο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ… 

Η εν λόγω φωτογραφία είναι από το γυμναστήριό του στη Σιράζ του Ιράν, που είναι η πόλη καταγωγής του και το μέρος στο οποίο προπονείται καθημερινά με τον προσωπικό προπονητή του, αλλά και τους φίλους του.







4 σχόλια:

  1. Όταν λέτε "ο διακεκριμένος νομικός είχε σειρά επαφών με το Σύλλογο Βλάχων της επαρχίας του Ισφαχάν" , για ποιους εννοείτε , δώστε μια απάντηση . Θεόδωρος ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ατυχής μετάφραση απο τα Αραβικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά θα ήταν να παραμείνει εκεί για να ηρεμήσουμε εμείς εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ