Στις εκδηλώσεις παρέστη σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική, στρατιωτική και εκκλησιαστική ηγεσία της Ημαθία. Mετά την επίσημη Δοξολογία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Χώρο Θυσίας και ακολούθησε η καθιερωμένη ρίψη στεφάνου στο βάραθρο της Αράπιτσας.
Στις εκδηλώσεις της επετείου των 201 ετών από το Ολοκαύτωμα παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι Βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Άγγελος Τόλκας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας Γεώργιος Βασιλείου, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, φορέων, συλλόγων, υποψήφιοι Βουλευτές κ.ά.
Δήλωση Τσαβδαρίδη για την επέτειο του Ολοκαυτώματος:
Η Νάουσα είναι η μόνη πόλη, η οποία φέρει τον τιμητικό χαρακτηρισμό ‘ηρωική’. Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος, η αυτοθυσία των Ναουσαίων, η αφοσίωση στα ιδανικά του Ελληνισμού δεν πρέπει και δεν θα σβήσει ποτέ από τη μνήμη μας. Και είμαστε όλοι εμείς εδώ, για να μην επιτρέψουμε να παραδοθεί στη λήθη του χρόνου αυτή η θυσία.
Τιμώντας κάθε χρόνο όσους έδωσαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα, μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές το παράδειγμά τους και διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη τους, η οποία αποτελεί παρακαταθήκη ηρωισμού και αυταπάρνησης. Αν θέλουμε η πατρίδα μας να είναι κυρίαρχη, ελεύθερη, αδούλωτη, ισχυρή, οφείλουμε να παραδειγματιζόμαστε από το παρελθόν και να το έχουμε οδηγό για το μέλλον.
Εδώ στη Νάουσα, το Ολοκαύτωμα έσβησε συγκυριακά την Επανάσταση, όμως η θυσία των Ναουσαίων δεν πήγε χαμένη. Και ήταν αυτή που τελικά οδήγησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, δυναμώνοντας τον αγώνα. Από το παράδειγμα των προγόνων μας αντλούμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις με θάρρος, αποφασιστικότητα και κυρίως ενότητα και αλληλεγγύη».
Δείτε φωτογραφίες:
Υπουργαρα εσύ θα σώσεις την παράταξη στο Νομό....οι άλλοι είναι απλά υποψήφιοι.
ΑπάντησηΔιαγραφή