Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Revenge porn: «Μπες και κατέβασε τις ροζ φωτογραφίες σου»

Πίστευε ότι μιλά με τον φίλο της, αλλά τον είχαν χακάρει
"... μπες και κατέβασε τις φωτογραφίες σου γιατί σε έχουν ανεβάσει ροζ φωτογραφίες σε ένα site". Κι όμως αυτό το μήνυμα, ήταν αρκετό για να πέσει θύμα εκδικητικής πορνογραφίας (revenge porn), μια γυναίκα από τη Βόρεια Ελλάδα. 

Πίστευε ότι συνομιλεί με φίλο της στο διαδίκτυο, πάτησε το link, πέρασε χωρίς δεύτερη σκέψη τους προσωπικούς της κωδικούς και έδωσε πρόσβαση στο λογαριασμό της στο Facebook.

Δεν είχε αντιληφθεί ότι άγνωστος είχε "χακάρει" το προφίλ του φίλου της και έτσι κατάφερε να την ξεγελάσει. Αφού αλίευσε ροζ φωτογραφίες και βίντεο από συνομιλία της νεαρής γυναίκας, ξεκίνησε να την εκβιάζει ζητώντας χρήματα, υπό την απειλή δημοσίευσης των ευαίσθητων εικόνων.

Συνολικά 4 γυναίκες από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, ηλικίας 19, 27, 34 και 41 ετών έπεσαν στα δίχτυα του 38χρονου διαδικτυακού εκβιαστή από την Αλβανία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εκδικητική πορνογραφία και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών και δεδομένων. 

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση κινητών και laptop από το σπίτι του στου Ζωγράφου, τα οποία έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να αναζητηθούν ίχνη της παράνομης δράσης του. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.

Τα καταγγελόμενα περιστατικά έχουν καταγραφεί από την αρχή του 2023 μέχρι και σήμερα. "αν δεν μου στείλεις 800 ευρώ θα σε βάλω σε γκρουπάκι στο Instagram", φέρεται να απείλησε ένα από τα θύματα του ο 38χρονος, ο οποίος ζητούσε μέχρι και 1.000 ευρώ. 

Όπως καταγγέλει μια από τις γυναίκες στο Mega, όταν εκείνη αρνήθηκε να πληρώσει, είδε ροζ φωτογραφίες της να αποστέλλονται μαζικά σε 15 φίλους της στο Facebook. Οι αρχές εκτιμούν ότι υπάρχουν περισσότερα θύματα, αλλά και άλλοι δράστες πίσω από την σοκαριστική υπόθεση revenge porn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ