Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Προβλήθηκε το Πασχαλινό επεισόδιο «Κυριακή στο Χωριό» από τον Τρίλοφο


Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο
Πάσχα στις ανθισμένες ροδακινιές. Ανάσταση στην καρδιά της φύσης, σ’ ένα τοπίο μαγικό. Στον Τρίλοφο, που είναι βαμμένος ροζ, από τα άνθη της ροδακινιάς. Ένα παραδοσιακό πασχαλιάτικο γλέντι στα ροζ περιβόλια. Μια γιορτή γεμάτη ευχές, χορό, μουσικές, ιστορίες, νοσταλγία, μέλλον και πολιτισμό. 

Τι είναι το έθιμο της «κούνιας» και τι συμβολίζει; Γιατί στο τέλος ζυγίζουν τα κορίτσια με το καντάρι; Ο Κωστής κουβεντιάζει με τους κατοίκους για τις παραδόσεις τους, τα θρυλικά «Ρουγκάτσια», το όνειρο τους για το χωριό, τα μυστικά τους, την καθημερινότητα τους και την καταγωγή τους: άλλοι είναι ντόπιοι, άλλοι από την Ανατολική Ρωμυλία κι άλλοι Βλάχοι. 

Το Πάσχα λοιπόν στον Τρίλοφο είναι μια πολυπολιτισμική γιορτή, γεμάτη ανοιξιάτικα αρώματα και φυσικά τραπεζώματα. Για το μεγάλο τραπέζι της Λαμπρής, οι νοικοκυρές και οι νοικοκύρηδες του χωριού, έχουν μαγειρέψει λαχταριστές εορταστικές συνταγές. Χριστός Ανέστη, αγάπη και πάθος. Και Τρίλοφος.

1 σχόλιο:

  1. Χριστός Ανέστη ! Συγχαρητήρια σε όλους για την υπέροχη εκπομπή ! Σας ευχαριστούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ