Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Προεκλογική εκστρατεία στην Ημαθία: Μέχρι πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει ο κάθε υπ. βουλευτής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές 2023, ενώ οι προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων φέτος θα είναι περισσότερο δαπανηρές σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές, τον Ιούλιο του 2019. Το κόστος έχει αυξηθεί σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, επομένως δεν μένουν ανεπηρέαστοι και οι υποψήφιοι βουλευτές.

Πάντως, τα ανώτατα όρια των δαπανών που μπορεί να δικαιολογήσει κάθε υποψήφιος βουλευτής δεν έχουν αλλάξει μέχρι στιγμής, εκτός αν υπάρξει κάποια παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών για το ζήτημα.

Μάλιστα, σε κάθε εκλογική περιφέρεια που κατεβαίνει ο κάθε υποψήφιος βουλευτής ισχύει άλλο πλαφόν εξόδων. Πρόκειται για τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται για εκλογικά γραφεία, διαφημιστική καμπάνια, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.

Όσον αφορά το νομό Ημαθίας, ο κάθε υποψήφιος Βουλευτής μπορεί να ξοδέψει μέχρι 37.500 ευρώ, ενώ στους όμορους νομούς της Μακεδονίας τα ποσά είναι τα εξής: Κοζάνη 45.000 ευρώ, Πέλλα 37.500 ευρώ, Πιερία 37.500 ευρώ, Κιλκίς 30.000 ευρώ, ενώ στην Α΄ Θεσσαλονίκης 73.500 ευρώ και στη Β΄ Θεσσαλονίκης 63.000 ευρώ.

2 σχόλια:

  1. Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί ξοδεύουν τόσα χρήματα; Πού αποσκοπούν; Σίγουρα όχι για την ψυχή της μάνας τους. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ