Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Για την απαλλαγή ΦΠΑ στις εκδηλώσεις τους ενημερώθηκαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι


Ενημερωτική συνάντηση στην Πατρίδα με τον Βεσυρόπουλο
Συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων καί λοιπών φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 2 Απριλίου στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς». Η συνάντηση είχε βασικό θέμα την ενημέρωση για την απαλλαγή Φ.Π.Α. από πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση για ισχύοντα μέτρα που αφορούν την πραγματοποίηση εκδηλώσεων (τρόπος υποβολής αιτήματος, αριθμός εκδηλώσεων ανά έτος, αφαίρεση του πλαφόν συναλλαγών), σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε από τον Υφυπουργό οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και ψηφίστηκε την 23η Μαρτίου 2023 από την Βουλή των Ελλήνων.

Στην συνάντηση κλήθηκε και παρευρέθηκε ο κ. Βεσυρόπουλος, ως καθ' ύλην αρμόδιος επί του θέματος και ο καταθέσας την σχετική τροπολογία, ενημερώνοντας και απαντώντας στα ερωτήματα που τέθηκαν για το θέμα αυτό, καθώς και σε άλλα αρμοδιότητός του πού αφορούν τα Ν.Π. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η τροπολογία αυτή είναι ευνοϊκότερη για τα Ν.Π. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που πραγματοποιούν εκδηλώσεις, συγκριτικά με τα ισχύοντα μέχρι 31/12/2022, καθώς και τα ισχύοντα μέχρι την ψήφιση της και αφορούσαν το κατ' έτος πλαφόν συναλλαγών.

Ο εκπ/πων τους παρ/νους
Αντώνης Καγκελίδης
Πρόεδρος π.σ. Πατρίδας
& Ταμίας Π.Ο. Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ