Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Όταν ο Μίμης Παπαϊωάννου «διέλυσε» τη Βέροια - Η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του συλλόγου

Μετά τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ, η Βέροια ταξίδεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια και γνώρισε την πιο “βαριά” ήττα της ιστορίας της.

Μέρος της 4η αγωνιστικής της Α’ Εθνικής για τη σεζόν 1970-71 είχε αναβληθεί. Μεταξύ αυτών και ο αγώνας ΑΕΚ-Βέροια, γιατί η Εθνική έπαιζε στη Μάλτα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού κυπέλλου και από τους μεγάλους συλλόγους έλειπαν οι διεθνής.

H Ένωση υποδέχθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1970 στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Βέροια για τον εξ αναβολής αγώνα της 4η αγωνιστικής του πρωταθλήματος και έμεινε στην… “μαύρη” ιστορία της ημαθιώτικης ομάδας. Μάλιστα, σε εκείνο τον αγώνα ο Μίμης Παπαϊωάννου είχε πετύχει “χατ-τρικ”, ενώ αργότερα τραυματίστηκε με εξάρθρωση ωμοπλάτης.

Τρεις μέρες πριν, η “Βασίλισσα” κέρδισε τον έτερο “Δικέφαλο” του Βορρά με 1-0 για την 7η αγωνιστική. Ήταν στην 10η θέση της βαθμολογίας και εκείνη τη χρονιά είχε επιστρέψει στην Α΄ Εθνική μετά από ένα χρόνο απουσίας, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικης.

Ο αγώνας με την ΑΕΚ, μέχρι το 58΄ έδειχνε αμφίρροπος. Στο 9΄ ο Σταθόπουλος άνοιξε το σκορ και στο 14΄ ο Μιχαηλίδης ισοφάρισε. Στο 27΄ ο Πομώνης και στο 53΄ ο Παπαιωάννου έδωσαν προβάδισμα στην ΑΕΚ με 3-1, όμως στο 57΄ ο Παπαφωτίου μείωσε για τους Βεροιώτες σε 3-2.

Η επίθεση του “Δικεφάλου” πήρε “φωτιά”, αφού ο Παπαιωαννου στο 59΄ και το 81΄, αλλά και οι Σκευοφύλακας (70΄), Παπαεμμανουήλ (74΄), Βεντούρης (84′) ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο τελικό 8-2.

Εκτός αυτών, οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν αλλά πέντε γκολ τα οποία ακυρώθηκαν, τα οποία για καλή τύχη της Βέροιας ακυρώθηκαν.

Η σύνθεση της Βέροιας:

Βιόπουλος, Θεοδωρίδης, Κουσουλάκης, Ραντίδης, Τσιρέλας, Μιχαηλίδης, Τερζής (Παπαφωτίου 46′), Παπαδόπουλος, Δανδέλης, Κεφαλίδης, Ιωάννου (Μιμίδης 77′).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ