Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σύγχρονη, συμπεριληπτική και νεανική ατζέντα από Μπαρτζώκα


Δίνει τον λόγο στη νέα γενιά και σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Σε κινήσεις που δεν έχουμε συνηθίσει στα τοπικά πολιτικά πράγματα προέβη το τελευταίο διάστημα Τάσος Μπαρτζώκας. Ο Βουλευτής Ημαθίας αποφάσισε να ανοίξει τον διάλογο με τη νεολαία και να απαντήσει σ' όλα τα ερωτήματα που θα του τεθούν.

«Είσαι από 17 έως 35 και αισθάνεσαι πολλές φορές ότι δεν έχεις φωνή; «Έχεις το λόγο»! Θέσε μου το ερώτημά σου ή το ζήτημα που σε απασχολεί στα σχόλια. Υπόσχομαι ότι θα απαντήσω σε όλους» ήταν το αρχικό ποστάρισμα του κ. Μπαρτζώκα.

Η ενέργειά του βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι ξεκίνησαν να του θέτουν προσωπικές και πολιτικές ερωτήσεις.

«Ο γιος σου θα ήθελε να γίνει πολιτικός;», «Για την έναρξη του προγράμματος "Σπίτι μου" για τους νέους, θεωρείται ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι επαρκή για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος των νέων ζευγαριών», «Ποιές θα είναι οι προτεραιότητές σου αν ξαναεκλεγείς», «Ως εκπαιδευτικός θα ήθελα να σχολιάσετε σχετικά με προτάσεις - προτεραιότητες για τα σχολεία του νομού», «Πώς οι σημερινοί νέοι θα βρούν εργασία σχετική με την σχολή που έχουν τελειώσει στην Ελλάδα του σήμερα, που οι θέσεις είναι περιορισμένες», «Οι γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες που έχουν παιδιά γιατί δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα μητρότητας με τις γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο;» είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που δέχθηκε...

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους τις ερωτήσεις που του έθεσαν και γράψτε κι εσείς το δικό σας ερώτημα:



Επιπλέον πρόσφατα ο Τάσος βρέθηκε με φροντιστές ΑΜΕΑ ενώ σε όλη τη θητεία του, έχει κάνει σημαία την κοινωνική πολιτική για όλους, βάζοντας στο κάδρο κοινωνικές ομάδες που ήταν σχετικά αόρατες. 

Είναι βέβαιο πως όλοι ζητάμε φρέσκο λόγο και τρόπο στην πολιτική. Συμπερίληψη και άνοιγμα στους νέους είναι δύο σημεία που αξίζουν προσοχής, ειδικά αν ληφθεί υπόψιν πως αυτές οι κοινωνικές ομάδες παραδοσιακά δεν είναι δυνατά χαρτιά για τη Νέα Δημοκρατία. 

Μαθαίνουμε ότι αυτή η σύγχρονη ατζέντα έχει σημειωθεί και από τα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια και αξιολογείται πολύ θετικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ