Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνταγή για παραδοσιακή λαχταριστή μαγειρίτσα


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Είστε από αυτούς που περιμένετε πώς και πώς να επιστρέψετε σπίτι από την Ανάσταση για να γευτείτε την παραδοσιακή μαγειρίτσα; Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας δείχνει βήμα - βήμα την συνταγή για την παραδοσιακή μαγειρίτσα. 

Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

ΥΛΙΚΑ:

1 αρνίσια συκωταριά (περίπου 1 κιλό)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 μαρουλιές
1 ματσάκι άνηθο
½ φλιτζάνι ρύζι γλασσέ
Αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
Χυμός από δύο λεμόνια

Εκτέλεση

Βράζουμε τη συκωταριά. Τη κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Την σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια(ξερό και φρέσκο), τα μαρούλια, αλάτι, πιπέρι, άνηθο, νερό μέχρι τη μέση, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 30΄-40΄. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10΄-15΄ με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.

Αυγολέμονο: χτυπάμε ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια. Αφού οι κρόκοι πάρουν κρεμώδη υφή προσθέτουμε απαλά τα ασπράδια που έγιναν σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μείγμα σταδιακά καυτό ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας με το σύρμα ασταμάτητα. Κατόπιν αφού έχουμε βάλει τουλάχιστον 4-5 κουταλιές από την σούπα αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Την ανακινούμε έντονα ώστε το αυγολέμονο να απλωθεί παντού. Ζεσταίνουμε για 2΄ και αποσύρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ