Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πασχαλινό κατσικάκι στη γάστρα με πατάτες


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Αν είστε από αυτούς που ναι μεν θέλετε να τηρήσετε την παράδοση και να φάτε κατσικάκι το Πάσχα αλλά δεν ψήνεστε για σούβλες και κάρβουνα, ή είστε λίγα άτομα, ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει να κάνουμε το κατσικάκι στον φούρνο με πατάτες.

Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

2 κιλά κατσικάκι (μπούτι)
2 κιλά πατάτες
5-6 σκ. σκόρδο καθαρισμένες
2 μέτρια κρεμμύδια στα τέσσερα
2 κ.σ. ρίγανη
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
2-3 λεμόνια, το χυμό
2 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Ντιζόν)
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Λαδώνουμε ελαφρά , το αλατοπιπερώνουμε καλά και το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. Το τοποθετούμε σε γάστρα επάνω από τα κρεμμύδια. Με μυτερό μαχαιράκι κάνουμε μικρές σχισμές στο κρέας και μπήγουμε μέσα σφήνες σκόρδου. Το περιχύνουμε με ελαιόλαδο και το μισό λεμόνι.

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε λεκανίτσα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο λεμόνι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Τις τοποθετούμε γύρω από το κρέας με τα υγρά τους και σκορπάμε ανάμεσα τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση. Περιχύνουμε με όσο ελαιόλαδο απέμεινε.

Κλείνουμε τη γάστρα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί 1 ώρα. Το βγάζουμε για να γυρίσουμε το κρέας προσεκτικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο 30' ακόμη, μέχρι να μαλακώσει και να ξεκολλάει από το κόκκαλο. Κατόπιν αφαιρούμε το καπάκι, αλείφουμε το κατσικάκι με τη μουστάρδα και ρίχνουμε επάνω μερικές κουταλιές από τη σάλτσα του. Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο ξεσκέπαστη για 20'-25', ώστε να ροδίσει και να κάνει κρούστα το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ