Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

1η θέση για την ταινία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας

Από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε: Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας συμμετείχε τον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Σερρών με την έγκριση του ΥΠΑΙΘ.

Η συμμετοχή μας με την ΣΤ΄ τάξη του Σχολείου στην κατηγορία «ταινία μικρού μήκους για τη μάχη των οχυρών» με τίτλο: «ΟΧΥΡΟΝ ΠΥΡΑΜΙΔΟΕΙΔΕΣ . Ο ΗΡΩΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΔΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» απέσπασε την 1η θέση.

Αναφέρεται σε πραγματικό περιστατικό της μάχης οχυρών με ήρωα το Λοχία Θεοδόση Ματόπουλο από την Αλεξάνδρεια (Γιδά) συμβάλλοντας και στον τομέα της Τοπικής Ιστορίας.

Στην κατηγορία: «Διήγημα» το Σχολείο μας συμμετείχε με τη συγγραφή διηγήματος με τίτλο: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ: ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΟΥ Π9 και απέσπασε την 1η θέση

Υπήρξε αθρόα συμμετοχή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ο οποίος προάγει την ιστορική μνήμη και βοηθά τους μαθητές να αντιληφθούν το μήνυμα της Μάχης των Οχυρών πως ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Σχολείου μας εργάστηκαν με ζήλο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ταινίας και τη συγγραφή του διηγήματος.

Η μεγαλειώδης εποποιία των οχυρών μέσα από αυτήν την προσπάθεια γίνεται γνωστή όχι μόνο στους μαθητές του Σχολείου μας , αλλά και στην τοπική κοινωνία η οποία αγκάλιασε με αγάπη και ενδιαφέρον την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία.

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους:

«ΟΧΥΡΟΝ ΠΥΡΑΜΙΔΟΕΙΔΕΣ

Ο ΗΡΩΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΔΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ»

Σενάριο-σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γιοβανόπουλος

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Γρηγόρης Γιοβανόπουλος

Μουσική: Ο καθηγητής μουσικής Μανώλης Γερεμπακανης

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ηλία Κοτρίδη για την ευγενική παραχώρηση των αναμνήσεων του λοχία Θεοδόση Ματοπούλου. Τη ΓΕΣ/ΔΙΣ και τον Ιστορικό, Προϊστάμενο ΓΕΣ/Δ4/ΥΙΑ/2 Ευάγγελο Δεσποτίδη για την αποστολή των σχετικών στοιχείων της μάχης.

Το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας ιδιαίτερα την Πρόεδρο κ. Λίτσα Σαραντοπούλου. Τους κ. κ. Παπανικολάου Θεόδωρο ιδιαίτερα και Ανεσίδη Παύλο, Δελιόπουλο Αντωνίο. Τον κ. Νίκο Τριανταφυλλόπουλου για την προσφορά των στρατιωτικών στολών της εποχής.

Τους συλλέκτες Κ. Μιχαλόπουλο και Μ. Νικόπουλο για την προσφορά υλικών εποχής. Και τέλος όλους και όλες που συντέλεσαν στην πραγματοποίηση της προσπάθεια του Σχολείου.

10 σχόλια:

  1. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ Σ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ...ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στα παιδιά, αλλά έντυσαν τα παιδιά σαν κατσαπλιάδες καθώς οι στολές, ο οπλισμός και τα διακριτικά δεν έχουν καμία σχέση με την εποχή και είναι υλικά από καταστήματα για καρναβάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα όπλα πρέπει να είναι του Τζόν Γουέιν από τις ταινίες γουέστερν.
    Τουλάχιστον όταν θέλετε να ντύσετε τα παιδιά με στολές ''εποχής'' ας απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, και όχι στον κάθε αυτοαποκαλούμενο άσχετο ''συλλέκτη'', με αποτέλεσμα η όλη εξαιρετική προσπάθεια των παιδιών να αμαυρώνεται από τις καρναβαλιστικές στολές και διακριτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχολείο - μαθητές - δάσκαλοι προσπαθούν να πετύχουν μια διαφορετική προσέγγιση (βιωματική - συμμετοχική;) σε παρόμοια γεγονότα και φυσικά είναι σχεδόν αδύνατον να αγγίξουν διαφορετικά επίπεδα.
      Επομένως δε συγκρίνουμε με κριτήρια κινηματογράφου ανάλογες προσεγγίσεις.

      Διαγραφή
  4. Μπράβο παιδιά, απλά υποκλίνομαι στο ταλέντο σας. Μπράβο και στους δασκάλους σας. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα είναι δυνατόν κάποιοι εδώ μέσα να κοιτάζουν το δέντρο και να χάνουν το δάσος; Αντί να θεωρηθεί επιτυχία η βράβευση των παιδιών και του σχολείου, κάποιοι ασχολούνται με βλακείες που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Θίχτηκε ο πατριωτισμός των Ελλήνων, δηλαδή, αν οι στολές δεν είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών; Αυτός ήταν ο στόχος των παιδιών; Να δείξουν τις στρατιωτικές στολές και τα διακριτικά τους Αντί να πείτε εύγε, που μαθητές Δημοτικού ξέφυγαν από τα στενά όρια της τάξης τους και κόπιασαν για κάτι διαφορετικό, αμέσως πέσατε να τους φάτε, κομπλεξικοί. Φτάνει πια με την ημιμάθειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ...ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ "ΚΟΨΟΥΝ"...ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΚΟΡΤΣΕΖΕ...

      Διαγραφή
    2. Απάντηση στον Ανώνυμος22 Απριλίου 2023 στις 2:46 μ.μ.
      Κύριε κακομοίρη ή κυρία κακομοίρα, εμείς παινέψαμε την προσπάθεια την παιδιών, αλλά δεν θα αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός πως μερικοί άσχετοι και φιλόδοξοι σαν και σένα ντύνουν τα παιδιά σαν κλόουν, μόνο και μόνο για να πουν πως έντυσαν τα παιδιά με στολές.
      Και βέβαια αν είχες εμπειρία από παρόμοια γεγονότα και εκδηλώσεις θα διαπίστωνες πως λαμβάνουν πολύ σοβαρά και το θέμα των στολών οι διοργανωτές τέτοιων αναβιώσεων.

      Διαγραφή
  6. Εγώ θέλω να μάθω ρε παιδιά αυτοί οι δύο ''συλλέκτες'' που κατονομάζονται στο κείμενο και που έντυσαν έτσι τα παιδιά, που την έχουν την συλλογή τους να πάω να την δω ?..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ