Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διακίνηση γυμνών φωτογραφιών γυναικών μέσω Telegram

Έρευνα πραγματοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από αναφορές πολιτών ότι μέσω Τelegram και άλλων εφαρμογών διακινούνται γυμνές φωτογραφίες γυναικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι χρήστες έχουν δημιουργήσει μια ομάδα στην εφαρμογή Telegram, στην οποία έχουν δώσει ελληνική ονομασία και συγκεκριμένα όνομα πόλης της Μακεδονίας. Φέρονται να συμμετέχουν νεαρά άτομα, αγόρια και κορίτσια, και να ανταλλάσσουν πορνογραφικό υλικό κυρίως ανηλίκων.

Νεαρές κοπέλες τα θύματα


Θύματα φέρονται να είναι κοπέλες που είδαν τις φωτογραφίες τους να αναρτώνται στο εν λόγω κανάλι, από προσωπικό υλικό τους που είχε υποκλαπεί.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αυτά τα κορίτσια είναι σε άσχημη κατάσταση και έχουν φτάσει στο σημείο να λένε σε κοντινά τους πρόσωπα ότι θα βάλουν τέλος στη ζωή τους. Για όλα αυτά έχουν ενημερωθεί τα έμπειρα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ξεκίνησαν έρευνα.

Με έδρα το Ντουμπάι

Η εν λόγω εφαρμογή, η εταιρεία της οποίας έχει έδρα το Ντουμπάι, έχει διαπιστωθεί ότι δεν συνεργάζεται εύκολα με τις Αρχές προκειμένου να δώσει στοιχεία, ωστόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχωράει δικές της διαδικασίες, έτσι ώστε να καταφέρει να ταυτοποιήσει τους εμπλεκόμενους.

Παράλληλα εξετάζονται αναφορές για διακίνηση ψεύτικων γυμνών φωτογραφιών γυναικών σε κανάλια του Telegram.

Οι φωτογραφίες αντλούνται κατά κύριο λόγο από το Instagram και το Facebook των γυναικών και μέσω προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης δέχονται επεξεργασία έτσι ώστε να αφαιρούνται τα ρούχα.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση για το θέμα αυτό στον λογαριασμό του Instagram «yperoxes.gynaikes»:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ