Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πανέμορφος και περίτεχνος ο Επιτάφιος του Ταγαροχωρίου


Μια προετοιμασία μηνών με την συμμετοχή των νέων του χωριού
Η αγάπη, η υπομονή και το μεράκι, κυρίως των νέων του χωριού, απέδωσε, με την κατασκευή όχι μόνο όμορφου, αλλά κυρίως περίτεχνου επιταφίου του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Ταγαροχωρίου, όπου η προετοιμασία κράτησε μήνες. 


Όπως είπαν στο
veriotis.gr, εκτός από τα λουλούδια τα οποία είναι καρφιτσωμένα με γυαλιστερές χάντρες στο κέντρο, δημιουργώντας μία λαμπερή αντίθεση, αυτό που είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό, ίσως και μοναδικό στην Ελλάδα, είναι οι απεικονίσεις του Ιησού Χριστού και των Δώδεκα Αποστόλων κατασκευασμένες με πολύχρωμες χάντρες, πολύ μικρές σαν ένα είδος ψηφιδωτού.

Μία εργασία που απ' ότι είπαν τα παιδιά, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση πήρε μήνες για να εμφανιστούν και οι λεπτομέρειες.




Η συναρμολόγηση του επιταφίου κράτησε 6 ώρες, από τις 11:00 το βράδυ της Μ. Πέμπτης έως τις 05:00 το πρωί της Μ. Παρασκευής και εργάστηκαν περίπου 20 άτομα, κυρίως οι νέοι του Ταγαροχωρίου.

«Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνετέλεσαν γι' αυτήν την όμορφη κατασκευή για την απόδοση ελάχιστης τιμής στο μαρτύριο, την Σταύρωση και Ταφή του Πανάγαθου Κυρίου μας. Ευχόμαστε να βιώσουν όλοι οι πιστοί τις μοναδικές αυτές στιγμές, να συμπάσχουμε το θείο πάθος και να γευτούμε την χαρά της Αναστάσεως. Καλή Ανάσταση».

Δείτε φωτογραφίες:











7 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στον πάτερ Φώτιο στην επιτροπή και σε όσους συμμετείχαν στον στολισμό του επιταφίου. Την ευλογία του Κυρίου να έχουν αυτοί και οι οικογένειες τους. Καλή Ανάσταση με υγεία και ευλογία για όλον τον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στα παιδιά!
    Η πίστη, η υπομονή και η αγάπη ξεπερνάνε τα εμπόδια και τις δυσκολίες και κάνουν τον άνθρωπο δημιουργικό.
    Καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπράβο σε όλους σας και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στα παιδιά κ σε όλους όσους συμμετείχαν!Καλη Ανάσταση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλύτερο και ομορφότερο επιτάφιο δεν έχω ξαναδεί χιλια μπραβο να έχετε την ευλογία του Καλό Πασχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ