Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εγκρίθηκε ο Απολογισμός και Ισολογισμός του δήμου Βέροιας για το 2021


Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο απολογισμός, ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης του δήμου Βέροιας για το 2021, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας στο Δημαρχείο.


Τα στοιχεία παρουσίασαν στο Σώμα η ορκωτή λογίστρια της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Εύη Αλεξανδροπούλου και ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Δημήτρης Σαζακλίδης.

Ο Ισολογισμός του Δήμου Βέροιας χρήσης 2021 παρουσιάζει:
Γενικό Σύνολο Ενεργητικού: 129.691.378.44€
Γενικό Σύνολο Παθητικού: 129.691.378,44€
Καθαρά Αποτελέσματα (πλεόνασμα) Χρήσης: 620.634.44€


Τον λόγο πήρε αρχικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου, λέγοντας πως ο ισολογισμός είναι η εικόνα του δήμου στις 31/12/21. Στην εικόνα αυτή όπως σχολίασε, «παρατηρούμε κάποια ευχάριστα, όπως συνεχής αύξηση, μέσω τεχνικών προγραμμάτων, της περιουσιακής κατάστασης του δήμου, διατήρηση ταμείου σε υψηλά επίπεδα, ενώ απορρέουν δείκτες που έχουν σχέση με την περιουσιακή και οικονομική κατάσταση του δήμου. Παρατηρούμε όμως και κάποια δυσάρεστα, όπως οι απαιτήσεις από τους δημότες, που παρά τα εισπρακτικά μέτρα, συνεχώς αυξάνονται.

Ακολούθησε ένα κύκλος διευκρινιστικών ερωτήσεων από τους δημοτικούς συμβούλους, καθώς και η τοποθέτηση των επικεφαλής των παρατάξεων για να σχολιάσουν τα στοιχεία.

Παύλος Παυλίδης




«Φέρατε ισολογισμό με τις ίδιες και πάλι παρατηρήσεις από τους λογιστές. Ή αδιαφορούμε ή δεν έχουμε άλλες ιδέες να λύσουμε κάποια θέματα. Δεν μας τιμά να κουβαλάμε τις ίδιες παρατηρήσεις. Επίσης, βλέπουμε 1 εκ. ευρώ παραπάνω σε προσωπικό και οι αντιδήμαρχοι λένε ότι δεν έχουν προσωπικό, ίδια έργα κάθε χρόνο κτλ.».

«Χαίρομαι που υπάρχουν μόνο αυτές οι παρατηρήσεις και όχι κάτι άλλο», σχολίασε μεταξύ άλλων κατά την απάντησή του ο Δήμαρχος Βέροιας.

Γιάννης Τσαναξίδης




«Ο προϋπολογισμός μπορεί τεχνικά να είναι όπως πρέπει αλλά πολιτικά και πρακτικά είναι αναξιόπιστοι και μακριά από την πραγματικότητα, ενώ ο ισολογισμός αποτυπώνει την αδυναμία σας να υλοποιήσετε αυτά που υπόσχεστε. Είναι βαθιά αντιλαϊκό και δεν μπορούμε να το εγκρίνουμε».

Γιώργος Μελιόπουλος




Συζητάμε σε μια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα του δήμου μας δέχονται ανελέητη επίθεση από την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο ισολογισμός πρακτικά αποτελεί την πιστοποίηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του δήμου, τα οποία δεν ψηφίζαμε γιατί εφαρμόζουν σε τοπικό επίπεδο την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της διοίκησης του δήμου. Η θέση μας απέναντι στον ισολογισμό είναι πολιτική και δεν κρίνουμε το έργο των εργαζομένων του δήμου που μοχθούν.

Τα έργα που έχουν ανάγκη οι πολίτες δεν γίνονται, η πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να ανταποκριθεί και γιαυτό αυξάνονται τα χρωστούμενα προς τον δήμο, πληρώνουμε ακριβά δημοτικά τέλη κτλ. γιαυτό και τον καταψηφίζουμε».

Ακολούθησε η ψηφοφορία, όπου εγκρίθηκαν ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης Δήμου Βέροιας, διαχειριστικής περιόδου 2021 με αποτέλεσμα: 
Υπέρ 21, Κατά 7, Λυκά 2, Αποχή 2.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ