Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δύο χαλαζοπτώσεις στην Πέλλα, έφεραν πολλές ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες

Ζημίες στην παραγωγή, που κατά τόπους είναι εκτεταμένες, προκάλεσαν οι έντονες χαλαζοπτώσεις που έπληξαν, Δευτέρα (17/4) και Τετάρτη (19/4), πολλές περιοχές στο νομό Πέλλας.

Για χαλαζόπτωση σε μέγεθος φουντουκιού, που χτύπησε πολλές περιοχές των Δήμων Έδεσσας και Σκύδρας, κάνει λόγο και ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, τονίζοντας πως οι ζημίες σε κάποια περιβόλια είναι στο 100%. Ο ίδιος επισήμανε πως ήδη συνεργεία του ΕΛΓΑ έχουν βγει στα χωράφια των χωριών που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση και κάνουν αυτοψία προκειμένου να έχουν εικόνα, ενώ θα ακολουθήσουν οι αναγγελίες ζημιών.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο παραγωγός και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας, Πάνος Πασάκης, «την Τετάρτη ήταν πιο έντονο το φαινόμενο. Το χαλάζι χτύπησε τις καλλιέργειες σε πολλές περιοχές στο Άνυδρο, όπου έχουν γίνει οι μεγαλύτερες καταστροφές και κατόπιν κινήθηκε προς το Μάνδαλο, Δροσερό και Γυψοχώρι. Μεγάλο πρόβλημα έχουν τα βερίκοκα, δαμάσκηνα και τα ροδάκινα - νεκταρίνια οι πρώιμες ποικιλίες. Ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί οι ελεγκτές γεωπόνοι από τον ΕΛΓΑ».

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Δημητριάδης, παραγωγός από την Σκύδρα, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «πριν το Πάσχα είχαμε τον παγετό που έφερε ζημιές κυρίως σε βερίκοκα και δαμάσκηνα. Τη Δευτέρα μετά το Πάσχα είχαμε μια χαλαζόπτωση σε ορεινές περιοχές και την Τετάρτη (19/4) είχαμε μια ακόμη χαλαζόπτωση σε χωριά στις πεδινές περιοχές (Άνυδρο κ.α.). Η δεύτερη χαλαζόπτωση ήταν πολύ έντονη και έκανε ζημιές σε όλα τα πυρηνόκαρπα (ακόμη και στα κεράσια) αλλά και στα αχλάδια της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ