Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το δημοτικό συμβούλιο σε... τίτλους


Μεγαλοβδομαδιάτικη συνεδρίαση με αποχαιρετισμούς και κουίζ

Η 16η και 17η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροις για το 2023 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μ. Δευτέρας 10 Απριλίου στο Δημαρχείο της πόλης. Η συνεδρίαση ήταν διπλή, καθώς στην πρώτη συζητήθηκε η έγκριση ή μου του Απολογισμού και Ισολογισμού του δήμου για το 2021 και στην δεύτερη συζητήθηκαν 33 θέματα ημερήσια διάταξης.

Αρχικά, ο Ισολογισμός και Απολογισμός εγκρίθηκε με 21 ψήφους υπέρ, με 7 κατά, 2 λευκά και 2 αποχές (δείτε εδώ αναλυτικά).

Τον λόγο πήρε αρχικά ως είθισται, ο Δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της αλλαγής των χρεώσεων της ανακύκλωσης (δείτε εδώ σχετικά).


Στον άνδρα που κυκλοφορεί στο Τσερμένι και αναφέρθηκε ως άστεγος από μαθητή στο δημοτικό συμβούλιο εφήβων, θέμα που έθιξε μετέπειτα σε δημοτικό συμβούλιο ο Γιώργος Μελιόπουλος, αναφέρθηκε η Γεωργία Μπατσαρά, λέγοντας πως δεν πρόκειται για άστεγο αλλά κάτοικο της περιοχής 
και έχει λάβει πολλές φορές πολλές βοήθεια από τον δήμο.


Δεν θα ανακαλέσει για το θέμα της ΔΕΥΑΒ παρά την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που έχει δεχθεί, είπε ο Παύλος Παυλίδης. Σχετικά με το έργο στο γήπεδο Διαβατού, είπε ότι ο μελετητής άφησε δυσαρεστημένο τον κόσμο. Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού είπε ότι κανένας δεν αμφισβητεί τα έργα αλλά πρέπει να υπάρχει κεντρική διαχείριση από εξειδικευμένα άτομα, κεντρική λήψη αποφάσεων και διαχείρισης των πόρων.


Ο Δημήτρης Τσανακτσίδης αναφέρθηκε 
στην τροπολογία που ψηφίστηκε για την διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων και το άνοιγμά τους τις Κυριακές. «Δίνουν την ευκαιρία στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες αλυσίδες να διευρίνουν την λειτουργία τους, με μια απλή απόφαση του Δημάρχου. Αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο σε μικροεμπόρους και εμπορουπαλλήλους, επιβάλλοντας εξαντλητικά ωράρια και επιδείνωση των συνθηκών εργασίας. Εμείς στην αγορά μας ξέρουμε ότι δεν λείπουν οι ώρες καταστημάτων στους καταναλωτές, αλλά τα χρήματα.


Στο κτίριο της Βέροιας που στεγάζουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους της Ημαθίας, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μελιόπουλος, λέγοντας πως παρά το ότι είναι ένα στολίδι έχει αφεθεί να ρημάζει, ενώ δεν επαρκεί ο χώρος του για να στεγάσει όλα τα αρχεία. 


Στα διατηρητέα κτίρια στον αστικό ιστό της Βέροιας που καταρρέουν ή κατεδαφίζονται, αναφέρθηκε ο Κώστας Παλουκίδης. Όπως κτίρια που βρίσκονται σε περιοχές που δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις, οι οποίες και πλήττονται, είτε από την απαγόρευση διέλευσης είτε από τον κίνδυνο κατάρρευσης, ειδικά την ώρα λειτουργίας των καταστημάτων. 


Τους συναδέλφους του 
δημοτικούς συμβούλους και την 13ετή πορεία του στην αυτοδιοίκηση αποχαιρέτισε ο Γιώργος Γουλτίδης, καθώς πλέον είναι υποψήφιος βουλευτής και ολοκληρώνει εδώ την διαδρομή, «σχολείο» όπως την χαρακτήρισε, που ξεκίνησε από την Βεργίνα και τελειώνει στον διευρυμένο δήμο Βέροιας.


«Η ΔΕΥΑ Βέροιας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ», απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης στον Παύλο Παυλίδη, ενώ έβαλε και το ...κουίζ του. «Το τηλέφωνο του Διαμάντη είναι διαθέσιμο για άρση τηλεφωνικού απορρήτου ανά πάσα στιγμή για να βγούνε όλες οι συνομιλίες στη φόρα. Θα βάλω κουίζ την επόμενη φορά, όταν θα είναι όλοι οι συνάδελφοι εδώ, "ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για τον Διαμάντη και για τον Βιολογικό;"», είπε κλείνοντας.


Ακολούθησε η συζήτηση των 33 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, με τον πρόεδρο Άρη Λαζαρίδη να κλείνει την συνεδρίαση ευχόμενος σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ