Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δημοτικές εκλογές στη Βέροια: Μειώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι - Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν

Με διαφορετικό εκλογικό νόμο θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Οκτωβρίου οι δημοτικές εκλογές στη Βέροια. Όπως ανακοινώθηκε από την 
ΕΛΣΤΑΤ, θα υπάρξει μείωση των δημοτικών συμβούλων. Η Βέροια από εκεί που είχε 41 εκλεγμένους, τώρα θα έχει 35. Κοινώς στα έδρανα του δήμου, θα κάθονται 6 λιγότεροι σύμβουλοι. 

Από την άλλη πλευρά, έντονη θα είναι η εκπροσώπηση από την πόλη της Βέροιας, την ώρα που τα χωριά της περιοχής μας θα έχουν μικρότερη συμμετοχή. Και αυτό γιατί στην πρωτεύουσα του νομού (το λεγόμενο κεντρικό ψηφοδέλτιο) θα εκλεγούν συνολικά 26 σύμβουλοι, ενώ οι υπόλοιποι 9 από τους πρώην δήμους Απόστολου Παύλου, Βεργίνας, Δοβρά και Μακεδονίδος.

Ειδικότερα, στην περιοχή του Μακροχωρίου και των γύρω περιοχών (Κουλούρα, Διαβατός, Λυκογιάννη, Νέα Νικομήδεια κ.α.) θα εκλεγούν συνολικά 5 άτομα, την ώρα που η Βεργίνα θα βγάλει 2, η Δοβρά και η Μακεδονίδα μόλις 1.

Αξίζει να τονιστεί πως όποιος εκλεγεί δήμαρχος, ανεξάρτητα από τους σταυρούς που θα πάρει, θα κερδίσει και τις δύο μονοεδρικές. Υπολογίζεται πως ο νέος δήμαρχος θα έχει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού θα εκλέξει συνολικά 21 συμβούλους (θα έχει δηλαδή τα 3/5 του συμβουλίου). Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, οι πολίτες θα μπορούν να «σταυρώσουν» έως και 4 υποψηφίους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ