Η νηστεία είναι μια τέλεια ευκαιρία να απολαύσουμε τα θαλασσινά σε όλους τους τις εκδοχές. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει μακαρονάδα θαλασσινών, με μύδια, καλαμάρια και γαρίδες, ντοματούλα και σβησμένα με ούζο... συνταγή που μυρίζει θάλασσα!
Δείτε τα υλικά και την συνταγή:
Υλικά
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
• 2 σκ. σκόρδο
• 800 γρ. φρέσκα μύδια καθαρισμένα και πλυμένα
• 2 καλαμάρια κομμένα σε φέτες
• 300 γρ. φρέσκες γαρίδες
• 1/3 φλ. ούζο
• 3 ντομάτες ώριμες χωρίς σπόρους ψιλοκομμένες
• 500 γρ. σπαγγέτι
• Αλάτι
• Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
• Λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Πρώτα καθαρίζουμε τα μύδια, βγάζοντας το μουστάκι τους και τρίβουμε το κέλυφος με καθαρό σφουγγάρι ή βουρτσάκι.
Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και κρατώντας τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα.
Κόβουμε σε φέτες το καλαμάρι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, al tente.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε δυνατή φωτιά για 2-3’.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2-3¨ να αλλάξουν χρώμα.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Αφαιρούμε τις γαρίδες και το καλαμάρι και φυλάσσουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μύδια.
Σκεπάζουμε και βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 3 -4 ΄ μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να βγάλουν τα ζουμάκια τους.
(Όσα δεν ανοίξουν τα αφαιρούμε και τα πετάμε.)
Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες και το καλαμάρι.
Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα θαλασσινών.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 -3΄ να πιούν τα σπαγγέτι τα υγρά των θαλασσινών και της σάλτσας. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.