Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ζωοδόχου Πηγής 1953: 7 νεκροί στο τραγικό δυστύχημα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ στη Μονή Δοβρά


70 χρόνια μετά... οι μνήμες ανασύρονται μέσα από τις Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας

Μια φωτογραφία που ανασύρει από τις μνήμες των Βεροιωτών ένα τραγικό συμβάν, δημοσιεύθηκε στην ομάδα του facebook «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας»

Όπως αναφέρει και το μέλος της ομάδας Σούλης Ισαακίδης που την δημοσίευσε,  

«ήταν Απρίλιος 1953, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στη Μονή της Παναγίας Δοβρά, την Παρασκευή μετά το Πάσχα.

Μαύρη Επέτειος για τη Βέροια, σήμερα Παρασκευή εορτή πάλι της Ζωοδόχου Πηγής, συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από το τότε Λεωφορειακό δυστύχημα στην περιοχή της Μονής που κατέπεσε το Αστικό Λεωφορείο των ΚΤΕΑΛ Βεροίας Νο 63252 σε χαράδρα 15-20 μέτρων, με θλιβερό αποτέλεσμα 7 νεκρών και πάνω από 20 τραυματιών επιβατών.

Ανάμεσα στους πάνω από 60 επιβάτες του μοιραίου Αστικού Λεωφορείου είμασταν εγώ μαθητής 14 ετών - ο μικρός Αδελφός μου - η μητέρα μου και μία θεία μου.

Αναρτώ φωτογραφίες,

1. Του στραπατσαρισμένου Αστικού, μετά την ανάσυρσή του από το βάθος της χαράδρας, που μου παραχωρήθηκε ευγενώς από τον Πρόεδρο των Αστικών Παύλο Παυλίδη

2. Δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας ΑΣΤΗΡ Βεροίας της εποχής εκείνης, που δημοσίευσε στο FB ο Βασίλης Βέρης στις 13.4.2015».




1 σχόλιο:

  1. Ο Τρίγωνης Γρηγόριος ήταν ο παππούς μου οποίος τραυματίστηκε βαριά αλλά επέζησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ