Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κανελόνια... vegetarian με σπανάκι και ανθότυρο!


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Κανελόνια. Ένα λατρεμένο ζυμαρικό, που αν και το έχουμε συνηθίσει γεμιστό με κιμά, υπάρχουν και άλλες εκδοχές, εξίσου νόστιμες.

Όπως αυτή που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς. Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και ανθότυρο και από πάνω ξεροψημένη μπεσαμέλ. Θέλετε και εσείς να τα δοκιμάσετε; Δείτε τη συνταγή:

Πλένουμε καλά το σπανάκι. Το στραγγίζουμε και το χοντροκόβουμε.

Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3- 4΄μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1΄.

Προσθέτουμε το σπανάκι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του.

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο.

Μετά από λίγα λεπτά όταν θα αρχίσει η γέμιση να πίνει τα υγρά της, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει βράση.

Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά, προσθέτουμε το ανθότυρο σε τρίμματα (ή φέτα και ανθότυρο) και ανακατεύουμε να γίνει σαν κρέμα.

Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια.

Για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ, βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα (κρύο), το κορν φλαουρ, αλάτι, μοσχοκάρυδο. Με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ μέσα στο γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε τακτικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά ,προσθέτουμε το αυγό, και ανακατεύουμε γρήγορα να διαλυθεί μέσα στην κρέμα.

Προσθέτουμε το μισό από το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε μέσα στο ταψί μία γεμάτη κουτάλα μπεσαμέλ και την απλώνουμε να πάει παντού σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Στήνουμε τα κανελόνια στο ταψί.

Τα γεμίζουμε με την γέμιση, είτε με κουτάλι ,είτε με κορνέ.

Τα τοποθετούμε στη σειρά κοντά κοντά το ένα με το άλλο.

Περιχύνουμε τα κανελόνια με όση γέμιση έχει περισσέψει.

Αδειάζουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τη στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.

Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄ σε καλά προ θερμασμένο φούρνο.

Ξεσκεπάζουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 10΄ περίπου.

Υλικά

• 1/4 φλ. ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 ματσάκι τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια (με τα πράσινα φύλλα τους)
• 700 γρ. σπανάκι
• 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος (ή γάλα)
• 250 γρ. ανθότυρο (ή μισό μισό με φέτα)
• 2-3 πρέζα μοσχοκάρυδο
• 18-20 κανελόνια
• Αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

• 3 φλ. γάλα φρέσκο
• 3 κ.σ. κορν φλάουρ
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 1 αυγό
• Αλάτι
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• 1/2 φλ. τριμμένο τυρί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ