Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ετήσιο μνημόσυνο του Βεροιώτη Μητροπολίτου Δράμας Κυρού Παύλου

Το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας επί δεκαετά έτη, κυρού Παύλου, θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, την Κυριακή των Μυροφόρων στις 30 Απριλίου 2023.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Δράμας αναφέρει:

Ἡ Ἱερά Μητρόπολη Δράμας ἀναγγέλει στό εὐσεβές πλήρωμά της ὅτι τήν Κυριακή τῶν Μυροφόρων 30 Ἀπριλίου 2023 θά τελεσθεῖ στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Εἰσοδίων τῆς Θεοτόκου τό ἐτήσιο Μνημόσυνο ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Δράμας κυροῦ Παύλου, ὁ ὁποῖος εὐόρκως διαποίμανε τήν Ἱερά Μητρόπολή μας ἐπί δεκαεπτά ἔτη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας Παύλος εκοιμήθη, σε ηλικία μόλις 59 ετών, από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Μαΐου 2022.

Απόγονος προσφύγων Ελλήνων του Πόντου, ο Μητροπολίτης Παύλος (Αποστολίδης) γεννήθηκε στη Βέροια το 1963 και η ζωή του ήταν αφιερωμένη στην Ορθοδοξία και στην ιστορία και τον πολιτισμό του αλησμόνητου Πόντου. Ήταν ο Ιεράρχης εκείνος ο οποίος τον Δεκαπενταύγουστο του 2010 που συλλειτούργησε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας Παύλος (Αποστολίδης), γεννήθηκε στη Βέροια το 1963. Μετά τις τις εγκύκλιες σπουδές του σπούδασε από την Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας όπου και αποφοίτησε. Ακολούθως εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών του το 1988, συνέχισε της μεταπτυχιακές του σπουδές λαμβάνοντα το σχετικό δίπλωμα το 1995. Είναι διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2002.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1983 και πρεσβύτερος το 1988 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας Παύλου. Διετέλεσε εφημέριος του Ιερού Ναού Οσίου Αντωνίου, πολιούχου της Βέροιας, και στη συνέχεια το 1991, εξελέγη ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομώνυμου ιδρύματος.

Έγραψε δεκάδες άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες και διαλέξεις. Έχει πάρει μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πέντε ημέρες μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη Δράμας Διονυσίου, στις 5 Οκτωβρίου 2005, εξελέγη Μητροπολίτης Δράμας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 9 Οκτωβρίου 2005. Εγκαινίασε τον νέο ναό του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Δράμα το 2016. Ενώ αναμόρφωσε εκκλησιαστικά με άρωμα των αλησμόνητων Πατρίδων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, την Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ