Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οικολογική Ομάδα Βέροιας: Τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Βιολογικού καθαρισμού Βέροιας

Από την Οικολογική Ομάδα Βέροιας και το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων ανακοινώθηκαν τα εξής:

Παραμονές πρωτοχρονιάς, βράδυ (31-12-2022), πάρθηκαν δείγματα από ην έξοδο του βιολογικού, στην «Τάφρο 66», από την αρμόδια υπηρεσία και παρουσία της Αστυνομίας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα, των βασικών παραμέτρων:

Βιοχημικά απαιτούμενο οξυγόνο (BOD) 534 με όριο το 25.
Χημικά απαιτούμενο οξυγόνο (COD) 2.428 με όριο το 120.
Αιωρούμενα στερεά 2.060 με όριο το 35

Τα παραπάνω, είναι από τα ακατέργαστα λύματα, έξω από τον βιολογικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε μετρήσεις που έγιναν από την ίδια υπηρεσία, μέσα στον βιολογικό και με τον τρόπο που υπέδειξε η ΔΕΥΑΒ. Η δειγματοληψία έγινε τον Φεβρουάριο του 2022.

Βιοχημικά απαιτούμενο οξυγόνο (BOD) 13 με όριο το 25.
Χημικά απαιτούμενο οξυγόνο (COD) 43 με όριο το 120.
Αιωρούμενα στερεά 11,1 με όριο το 35

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Οι μέθοδοι επίσης. Ο κάθε ένας πλέον, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Σε περίπτωση που κάποιος δεν πείστηκε, υπάρχουν και άλλες αναλύσεις και από μέσα και από έξω από τον βιολογικό, για να ξανακάνει συγκρίσεις. Συμπερασματικά, ο βιολογικός ούτε δούλευε, ούτε δουλεύει. Είναι ο μεγαλύτερος ρυπαντής του Νομού μας, εις γνώσιν όλων των υπηρεσιών και του Δημάρχου, ο οποίος συνεχίζει να καλύπτει τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης. Είναι σκάνδαλο, επι τέσσερις, αποδεδειγμένα, μήνες, κάθε μέρα και όλο το 24ωρο να συμβαίνει αυτό και κανείς να μην αναλαμβάνει ευθύνες. Είναι κωμωδία να δαπανώνται οικονομικοί πόροι εκατομμυρίων για δίκτυα αποχέτευσης σε χωριά από όπου τα λύματα θα οδηγούνται στον βιολογικό, για να αδειάζουν έτσι στην Τάφρο 66. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο πλέον και ελπίζουμε και στην διεκδίκηση αστικών ευθυνών, εκτός από τις Διοικητικές και ποινικές, από πολίτες οι οποίοι υφίστανται όλο αυτό.

(Η φωτογραφία είναι δυο μέρες πριν 18-4-2023)

Για την Οικολογική Ομάδα Βέροιας
Νίκος Ασλάνογλου

Για το ΠΑΝΔΟΙΚΟ
Η Επταμελής Γραμματεία
Ν. Ασλάνογλου (Βέροια)
Κ. Βολιώτης (Βόλος) 
Φ. Γερόπουλος (Βόλος)
Θαν. Θεοδωρόπουλος (Πάτρα)
Γ. Καλλιαμπέτσος (Αθήνα) 
Δ. Μίχαλος (Ρόδος) 
Μαίρη Χουλιέρη (Χαλκίδα)




23 σχόλια:

  1. Σε όλα αυτά γιατί δεν παίρνουν θέση οι βουλευτές του νομού;
    Εκεί δεν ΔΕΥΑΒ όλα καλά ρεβανί κερνατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ βλέπω οτι δυστυχώς ο βιολογικός έγινε μια καλή αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση γιατί έτσι βολεύει κάποιους, δεν μπορεί να κάνει ρόμπα κάποιος μια ολόκληρη επιχείρηση γιατί αυτό εξυπηρετεί πολιτικά κι από οτι μάθαμε είναι πολύ ευάλωτος ο βιολογικός σε ανθρώπινο "χέρι" που τώρα τελευταία κάνει πολύ καλά "την δουλειά του"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρέψου. Δηλαδή μπαίνει κάποιος μέσα, κάθεται 24 ώρες και ανακατώνει τα σκαφτά και τα αδειάζει στο ποτάμι; 24 ώρες; Κάθε μέρα; Εφτά μέρες τη βδομάδα; Πάς καλά; Ο βιολογικός δείχνει οτι κάποιοι έβγαλαν λεφτά και βρόμισαν τον τόπο τόσα χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι ανάγκη να μπει μέσα για ρώτα να μάθεις, απο οπουδήποτε μπορεί να γίνει δολιοφθορά, καλά θα κάνουν δε να μην αμαυρώνουν μια ολόκληρη υπηρεσία για προεκλογικά τερτίπια

      Διαγραφή
  3. ΕΙ ΕΣΕΙΣ, ΣΩΤΗΡΕΣ- ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ, ΠΑΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΑΣ, ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΡΟΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα που κρέμονταν δικά σου ήταν; Επεσε πολύ γέλιο. Ε όχι και μπιζέλια ρε συ.

      Διαγραφή
  4. Η ΔΕΥΑΒ αγόρασε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για να μην μολύνει τον αέρα της πόλης της Βεροιας .

    Αχάριστοι οικολόγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σίγουρα είχε και πτώματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Νίκο , συγκρατήσου , μη λαϊκίζεις και τα βάζεις με μια επιχείρηση που λειτουργεί εδώ και 38 έτη , για να εξυπηρετήσεις πολιτικούς . Τέλος έγινες 65 ετών και δεν σε έχω δεί να δουλεύεις......εσείς είσθε χειρότεροι........δεν βοηθάτε......δεν σας πιστεύουμε , μόνο σας αρέσει να τα παίρνετε από το κράτος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ξέρω, ο Νίκος ας έχει γραμμένους. Πολλά χρόνια τώρα. Αυτά που λές ανώνυμα, μπορείς να του τα πείς με το όνομά σου; Αυτός τα λέει με το όνομά του. Εσύ;

      Διαγραφή
    2. Προς τον ..21 Απριλίου 2023 στις 2:59 μ.μ.....και εσύ φίλε δικηγόρο σε προσέλαβε ο Νίκος , γιατί δεν γράφεις τα δικά σου στοιχεία ? Ο Νίκος καλύπτεται σε τυχών δικαστήρια από την Οικολογική Ομάδα , εμάς κανείς , τέλος τι προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο , μόνο την κακία του !

      Διαγραφή
    3. Προς 21 Απριλίου 2023 στις 5:07 μ.μ.
      Είδες που σας την έφερε πάλι αυτός που βρίζεις; Ρίχνει την βόμβα , εσείς τρέχετε στις λάσπες κι αυτός τσιμουδιά. Για να ξέρεις, ειναι πολύ καλός φίλος. Γιαυτό στα λέω. Και δεν ειναι κότα σαν κι εσένα. Εχει και δίκιο και κότσια. Περαστικά σου. Και ειναι καλός φίλος λέμε. Που να ξέρεις εσυ απο τέτοια.

      Διαγραφή
    4. Προς τον 21 Απριλίου 2023 στις 6:44 μ.μ. Βασικά δεν το έβρισα , το εάν είναι φίλος σου εγώ τον γνωρίζω από μικρό 5 χρονών , στο μαχαλά επί 16ης Οκτωβρίου , πρώτο σπίτι (σημερινό σχολείο) , ο πατέρας ψαράς με τρίκυκλο , εγώ είμαι πετεινός , το εάν έχει δίκαιο θα το ορίσουν άλλοι και όχι εσύ , μη μιλάς πολύ λαϊκίζεις , σου ζήτησα ποιος είσαι ....εγώ είμαι πιο γνωστός του Νίκου ....τέλος !

      Διαγραφή
  7. Ποιος ακούει πάλι τον ανοιχτοματη τι έχει να γράψει υπό καθοδήγηση για τον Ζαφείρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέχρι τις εκλογές ο βιολογικός δεν πρόκειται να δουλέψει καλά, μετά τις εκλογές πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εφόσον δεν λειτουργούσε και δεν λειτουργεί καλά και δεν εμπιστεύεται η οικολογική ομάδα τις μετρήσεις που κάνει η ΔΕΥΑΒ γιατί δεν ζητά τις μετρήσεις που έχει κάνει το τμήμα περιβάλλοντος της Περιφέρειας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Από μια μέτρησε θα κρίνουμε τη λειτουργία 30 χρόνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπιζέλια έφαγες εσυ πρωινιάτικα; Δεν βλέπεις τι σου λένε; Και η υπηρεσία, απο κει που κάνει η ΔΕΥΑΒ κάνει μετρήσεις. Μέσα στον βιολογικό. Το κομάντο ο Νικόλας, τους πήγε απο έξω. Εκει που πέφτουν στο ποτάμι. Οποτε και να μετρήσεις εκει που σου λένε, όλα καλά θα είναι και όλοι μας θα τρώμε το τυρί που μας ταΐζουν. Χίλια στα χίλια, τους περιμένει στη γωνία ότι και να σκαρφιστούν. Και να πολεμάει ξέρει και να περιμένει οσο χρειάζεται. Τον ξέρω χρόνια τον Νικόλα. Εσείς όχι.

      Διαγραφή
  10. Ντροπή να κοροϊδεύετε όλους τόσα χρόνια .
    Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει ντροπή , η επιχείρηση είναι σοβαρή , λειτουργεί 38 έτη , έχει κατάλληλο προσωπικό , αλλά δυστυχώς δέχεται "λάσπη" πάντα προεκλογικά , θα ήθελα όσοι την λασπολογούν κακό κάνουν , παιδιά δικά μας δουλεύουν .....έλεος !

      Διαγραφή
  11. εδώ και 1 μήνα ο κ Θεοδωρίδης κατηγορεί την ΔΕΥΑ ΒΕΡΟΙΑΣ και Σάββατο 22 Απριλίου έχει τα μούτρα και βγάνει φωτογραφία με τον προϊστάμενο τεχν. ΔΕΥΑΒ!!!
    ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο αυτός και οι υπόλοιποι για ψήφο , θα πάρουν το τρίτο το μεγαλύτερο ...και του χρόνου πιο κοντό !

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ