Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συγκίνηση στην Παναγία Σουμελά με την «Εβδομάδα Παθεμάτων»

Μοναδικές στιγμές έζησαν, το περασμένο σαββατοκύριακο, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος» που παρουσίασε το έργο Εβδομάδα Παθεμάτων του Κυριάκου Σαχανίδη, στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο. Περισσότερα από 80 μέλη του Συλλόγου αλλά και Πόντιοι από Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Νάουσα, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη και Κατερίνη, σε κλίμα κατάνυξης, απόλαυσαν αποσπάσματα, ολόκληρους ύμνους και ψαλμωδίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην ποντιακή διάλεκτο.

Η σοπράνο Σαββίνα Ξανθοπούλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Σοφία Σαββίδου, ο συγγραφέας του έργου Κυριάκος Σαχανίδης, η Τατιάνα Σαββίδου, η Χριστίνα Σιδηροπούλου, ο Δημήτρης Παραστατίδης, η Κλειώ Ποικιλίδου και οι λυράρηδες Δημήτρης Κοσμίδης και Ανδρέας Φεριδίσης, εντυπωσίασαν και συγκίνησαν με την παρουσίαση του έργου.

Την αποστολή του «Φάρου» φιλοξένησε το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά ενώ αμέριστη βοήθεια προσέφερε ο ηγούμενος π. Χριστόδουλος και οι τεχνικοί του Ιδρύματος.

«Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο Φάρος” με τα μέλη του, έσμιξαν την πίστη με την παράδοση. Έζησαν συγκλονιστικές στιγμές κατά το διήμερο και φυσικά δεν έλειψαν οι χοροί και τα τραγούδια καθώς και οι επισκέψεις σε αξιοθέατα τόσο στο κέντρο της Βέροιας όσο και στην Κατερίνη. Η χάρη της Παναγίας Σουμελά να μας προστατεύει!», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο προφίλ του δραστήριου Συλλόγου στο facebook.

Δείτε φωτογραφίες από την Εβδομάδα Παθεμάτων στην Παναγία Σουμελά:








Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ