Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Μπεκατώρου και το φημισμένο ραβανί ή ρεβανί;

Tην τιμητική της είχε η Βέροια στο γνωστό τηλεοπτικό παιχνίδι «The Chase» με παρουσιάστρια την Μαρία Μπεκατώρου. Πιο συγκεκριμένα, στις ερωτήσεις γνώσεων, υπήρχε μια ερώτηση που αφορούσε την πρωτεύουσα της Ημαθίας

Ειδικότερα, ένας διαγωνιζόμενος ερωτήθει για το ποια πόλη στην Ελλάδα φημίζεται για το γλυκό ραβανί. Να σημειωθεί πως εδώ και πολλά χρόνια, οι Αθηναίοι αναφέρουν το σιροπιαστό γλυκό ως ραβανί και όχι ως ρεβανί!

Ο παίκτης είχε να απαντήσει μεταξύ Καβάλας, Βέροιας και Πρέβεζας. Τελικά, «κλείδωσε» την σωστή λέξη, με αποτέλεσμα να πάει στον επόμενο γύρο και να κερδίσει αρκετά χρήματα.

3 σχόλια:

  1. Είχα πει προ ετών στον ιδιοκτήτη του γνωστού ζαχαροπλαστείου στη γνωστή πλατεία του πολιούχου της πόλης πως η σωστή ονομασία είναι ραβανί και όχι ρεβανί και μόνο που δεν με έβρισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρεβανί είναι η αρχική λέξη, δάνειο από το τουρκικό revani, το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από το περσικό ravgani. Επίσης λέγεται (το) ραβανί, (η) ρεβανή (η) ραβάνη, (το) ροβανί κατά τόπους.

    παρακαλω, 50 ευρώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι χαμουτζίδες ας ασχοληθούν με τα σουβλάκια - καλαμάκια τους και ας αφήσουν το ΡΕΒΑΝΙ σε αυτούς που ξέρουν να το κάνουν και να το απολαμβάνουν, αμέ!!!
    Αντε γιατί αρκετά μας τα (εκαναν τσουρεκια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ