Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή, η Hμαθιώτισσα Ευρωβουλευτής η οποία έχει γίνει το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς QatarGate, το οποίο κατακλύζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εδώ και μήνες, αποφυλακίζεται, καθώς φέρεται να πήρε και την σχετική εισήγηση την Τετάρτη, έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες πίσω από τα κάγκελα.

Η Καϊλή, θα τεθεί πλέον σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, στο Euronews. «Δεν θα δώσω περισσότερα σχόλια, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μια λογική απόφαση που άργησε πάρα πολύ να ληφθεί», ανέφερε ο δικηγόρος της σε μια σύντομη δήλωση.

Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή της ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης.

Ο ανακριτής Κλεζ θα ζητήσει την αποφυλάκιση της Καϊλή χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι και χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Ωστόσο, αυτό θα κληθεί να το αποφασίσει το βελγικό δικαστήριο την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι και οι άλλοι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο, δηλαδή οι Τζιόρτζι, Ταραμπάλα και Παντσέρι, έχουν όλοι αποφυλακιστεί και βρίσκονται σε κατ' όικον περιορισμό.

Καϊλή σε Δημητρακόπουλο: «Αλήθεια μου λες; Θα δω το παιδί μου;» -Πώς αντέδρασε μόλις έμαθε ότι αποφυλακίζεται

Την πρώτη αντίδραση της Εύας Καϊλή, μόλις της έγινε γνωστό πως θα αποφυλακιστεί με βραχιολάκι, αποκάλυψε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μιλώντας στο Mega, ο γνωστός δικηγόρος αποκάλυψε πως η Εύα Καϊλή συγκινήθηκε στο άκουσμα της είδησης και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε είναι πως θα δει ξανά το παιδί της, έξω από τις φυλακές στο Βέλγιο.

«Η αποφυλάκισή της ήταν γνωστή σε εμάς από χθες το απόγευμα, όταν επικοινώνησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας των Βρυξελλών και μας ενημέρωσε ότι κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί η κυρία Καϊλή. Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι να έχουμε και τυπικά τη διαταγή του ανακριτή, να μη δημοσιοποιήσουμε τίποτα» είπε, αρχικά, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος περιέγραψε στη συνέχεια την αντίδραση της Εύας Καϊλή.

Δημητρακόπουλος: «Είχε μία αντίδραση βαθιά ανθρώπινη η Καϊλή»

«Από χθες το βράδυ, όταν της το ανακοινώσαμε, μίλησα μαζί της 4-5 φορές μέχρι να το συνειδητοποιήσει. Είναι η πρώτη φορά που την άκουσα χαρούμενη, είναι η πρώτη φορά που χαμογέλασε και μου είπε "μου λες αλήθεια, Μιχάλη, θα δω το παιδί μου;" Αυτή ήταν η αντίδρασή της, βαθιά ανθρώπινη», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Οσον αφορά το τυπικό της υπόθεσης, ο συνήγορός της πρόσθεσε: «Για να μη γίνονται λάθη, γιατί ακούγονται πολλά, αύριο δεν θα γίνει το δικαστικό συμβούλιο για να επικυρώσει τη διάταξη του ανακριτή με την οποία αφήνεται ελεύθερη η κυρία Καϊλή. Τελείωσε το θέμα της ελευθερίας της τυπικά. Ουσιαστικά, θα αφεθεί ελεύθερη όταν θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο μέχρι την Παρασκευή να έχει βρεθεί, οπότε και θα αποφυλακιστεί. Το μακρύτερο χρονικό διάστημα είναι μέχρι τη Δευτέρα».

«Αποφυλακίζεται με το κεφάλι ψηλά» λέει ο Δημητρακόπουλος - Σε ξεχωριστό σπίτι από τον Τζόρτζι η Εύα Καϊλή

Ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στον Alpha, τόνισε πως η πρώην ευρωβουλευτής θα μείνει σε ξεχωριστό σπίτι από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Την είδηση επανέλαβε στο Mega, σημειώνοντας πως αυτό δεν ήταν απόφαση του δικαστηρίου, αλλά προσωπική της, και θα μείνει μαζί με την κόρη της.

Η αντίδραση της μητέρας της Εύας Καϊλή

Στην είδηση της αποφυλάκισής της, συγκινημένη ήταν και η μητέρα της. Σε επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφο του Alpha, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, πέρα από το να δοξάσει τον Θεό που η κόρη της θα αποφυλακιστεί εντός των ημερών, με βραχιολάκι.

«Μόλις το πληροφορήθηκα, έκανα τον σταυρό μου και είπα ένα ''Δόξα σοι'' στον Θεό. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο προς το παρόν. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», είπε η μητέρα της.

6 σχόλια:

  1. sta A... mas Villa stis Vrixelles Villa stin Salernitana Italy ke Elladara oikopeta ktl gia 120 meres kolegio.. prosexte oxi fylaka kolegio stis gynaikeies fylaxx oli tin mera ine open ta kelia ke to vrady stis 20 time pane gia nana ke i kaili exi sin to paidi tis me pio pola elafrindika...klai.. mai.. dikeosini ke eki sto belgiq..ta vava ke ta ipolipa ta exi i aderfi tis ...Voidia stin ellas xypnate xavaledes...ke meta ta erti na zisi stin Salonika me tea krimena vava san na min symveni tipote ..kalimera ellinares

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παγκόσμιο το πρόβλημα της φυλάκισης.... Όλοι έξω.... Κλέψτε.. Σκοτώστε.... Διακίνηση.... Όλοι έξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη συνείδηση του α(ο)πλου Έλληνα είναι αθώα.

    Σκευωρία για να ανακοπεί η ανοδική πορεία του σοσιαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα,η διεθνοποίηση του οπαίου, θα επιφέρει ανατροπή στη δικτατορία των καπιταλιστών- τοκογλύφων της Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σημειώστε ότι πριν μία εβδομάδα ξέσπασε και άλλο οικονομικό σκάνδαλο στην ΕΕ αυτή τη φορά στους κόλπους του Χριστινοδημοκρατικού κόμματος δηλ. της δεξιάς παράταξης της Ευρώπης.
    Έχει κανείς αμφιβολία ότι τα Λόμπι και οι Μεγάλες Εταιρείες αλωνίζουν στην ΕΕ και το ευρωκοινοβούλιο ;
    Αυτή την Ευρώπη θέλουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και στην επόμενη κυβέρνηση,υπουργός Οικονομικών.Κάτι παραπάνω ξέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ