Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δύο Βεροιώτες διασωθέντες περιγράφουν στο veriotis.gr όσα έζησαν στο φριχτό δυστύχημα στα Τέμπη


Ο Νίκος και η Νατάσα ήταν από τους τυχερούς...
Σοκαρισμένος λίγες ώρες μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ένας εκ των επιβατών που επέβαινε στην μοιραία αμαξοστοιχία, περιγράφει στο veriotis.gr τις στιγμές που βίωσε. Ο Νίκος Ρέμος και η σύντροφός του Νατάσα Πέτρου, δύο νέοι άνθρωποι 28 και 25 ετών από την Βέροια, επέστρεφαν από την Αθήνα όπου είχαν μεταβεί για το τριήμερο, με σταθμό αποβίβασης το Πλατύ.


Το ζευγάρι επέβαινε στο βαγόνι 4, σε θέσεις αντίθετα με τη φορά της αμαξοστοιχίας. Λίγη ώρα μετά την στάση του τρένου στον Παλαιοφάρσαλο, προκειμένου να προηγηθεί η διέλευση άλλης αμαξοστοιχίας και χωρίς τίποτα να προμηνύει το κακό -καθώς στο βαγόνι τους δεν αντιλήφθηκαν κάποιο πρόβλημα, ούτε είχαν ακούσει κάτι- έγινε η σύγκρουση, με τους επιβάτες να πετάγονται από τις θέσεις τους.

Ο Νίκος και η Νατάσα ήταν από τους τυχερούς

Ο Νίκος και η Νατάσα ήταν από τους τυχερούς. Τα τρία μπροστινά τους βαγόνια είχαν εκτροχιαστεί και είχε ξεσπάσει πυρκαγιά. Αν και η πόρτα του βαγονιού 4 όπου επέβαιναν δεν άνοιξε, είχε λυγίσει σε κάποιο σημείο από την σύγκρουση, από όπου και κατάφεραν να βγούν. Δεν τραυματίστηκαν καθόλου, καθώς τα παράθυρα στην πλευρά των θέσεών τους δεν έσπασαν, σε αντίθεση με τα παράθυρα της άλλης πλευράς που έσπασαν, τραυματίζοντας πολλούς συνεπιβάτες τους.




Όπως περιγράφει στο veriotis.gr ο Νίκος, όλοι προσπάθησαν να βγούνε από το βαγόνι όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, οι ίδιοι βγήκαν από τους πρώτους, φοβούμενοι τον κίνδυνο πυρκαγιάς και στο δικό τους βαγόνι, αφήνοντας φυσικά πίσω τους όλες τις αποσκευές και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Ευτυχώς, αν και τα κινητά τους έμειναν πίσω, κατάφεραν να ειδοποιήσουν τους δικούς τους ότι είναι καλά, πριν μάθουν από τα έκτακτα δελτία ειδήσεων τι είχε συμβεί.


«Βγαίνοντας από το βαγόνι, μαζί με συνεπιβάτες μας αιμόφυρτους, πατήσαμε επάνω στην εμπορική αμαξοστοιχία με την οποία είχε συγκρουστεί η δική μας, σε σημείο που βρήκαμε κενό ανάμεσα σε δυο βαγόνια της και έτσι καταφέραμε να περάσουμε απέναντι και να ανέβουμε στον δρόμο. Τότε είδαμε πίσω μας το μέγεθος της τραγωδίας. Μαζί μας ήταν και μια γυναίκα με το μωρό της στην αγκαλιά, την οποία βοηθήσαμε όλοι να ανέβει μέχρι τον δρόμο.


Εκεί μας βοήθησαν ένας οδηγός ΙΧ που είχε σταματήσει στο σημείο και οι υπάλληλοι που επέβαιναν σε ένα όχημα οδικής βοήθειας. Άμεσα έφτασαν Πυροσβεστική και Ασθενοφόρα. Κάποια στιγμή, έφτασαν λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα. Εμείς, μαζί με ένα γκρουπ, επιβιβαστήκαμε σε ένα λεωφορείο που έκανε στάσεις στα σημεία όλων των υπολοίπων προγραμματισμένων στάσεων της αμαξοστοιχίας.




Μέσα στο λεωφορείο υπήρχαν άτομα τραυματισμένα, κάποια που ίσως έχριζαν ιατρικής περίθαλψης, καθώς και αστυνομικοί οι οποίοι κατέγραφαν τα στοιχεία μας.

Εμείς κατεβήκαμε στο Πλατύ, όπου είχα παρκάρει το αυτοκίνητό μου. Τα κλειδιά του αυτοκινήτου και του σπιτιού ήταν τα μόνα προσωπικά αντικείμενα που είχα επάνω μου και καταφέραμε να φτάσουμε στο σπίτι μας. Οι αποσκευές μας έμειναν όλες στο βαγόνι, κάτι που φυσικά καμία σημασία δεν έχει, μπροστά στην τραγωδία που συνέβη», περιγράφει ακόμα σοκαρισμένος ο Νίκος.

Πλέον, ο Νίκος και η Νατάσα, προσπαθούν να ξεπεράσουν όσα έζησαν αυτό το φρικτό βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ