Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη - Τουλάχιστον 26 νεκροί και 80 τραυματίες από σύγκρουση τρένων

«Ακούγαμε άτομα να φωνάζουν καιγόμαστε, βοήθεια» - Συγκλονιστικές εικόνες, δεν το χωράει ανθρώπινος νους

Αδιανόητο δυστύχημα συνέβη στα Τέμπη, όταν δύο αμαξοστοιχίες (μια εμπορική και μια επιβατική) συγκρούστηκαν μετωπικά λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 28/02. 

«Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 26 νεκροί και 85 τραυματίες», ανέφερε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από τους τραυματίες, τουλάχιστον οι 25 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η σύγκρουση έγινε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες για δεκάδες τραυματίες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένους.

«Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν – Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης εκτινάχθηκαν» έκανε γνωστό στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού. Η επιβατική αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα Θεσσαλονίκη, και αναχώρησε στις 19:22.

Υπάρχουν δε φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει, καθώς εικάζεται ότι υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια. Το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο λόγω της άμορφης μάζας στην οποία έχουν μετατραπεί τα βαγόνια και των υψηλών θερμοκρασιών που έχουν αναπτυχθεί.

Στο σημείο του δυστυχήματος καταφθάνουν συνεχώς ασθενοφόρα που μεταφέρουν στα γειτονικά νοσοκομεία τους απεγκλωβισθέντες, ενώ εκτυλίσσονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας με συγγενείς να φθάνουν στο σημείο ψάχνοντας για τους δικούς τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αιτία του δυστυχήματος είναι κάποιο λάθος που έγινε στην αλλαγή των σιδηροδρομικών γραμμών, καθώς οι αμαξοστοιχίες φαίνεται πως βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ