Στην τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕ ΔΕΥΑ, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Βέροιας, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, από τις 11:00 έως τις 15:00 που είναι και η λήξη του ωραρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν από τα γραφεία της ΔΕΥΑΒ και θα καταλήξουν στην Πλατεία Δημαρχείου για την απεργιακή συγκέντρωση, χωρίς να εμποδίσουν την κυκλοφορία και καλούν τους καταναλωτές - δημότες να φροντίσουν ώστε να διεκπεραιώσουν έγκαιρα της συναλλαγές τους με την επιχείρηση την Πέμπτη 9-3-2023.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
«Βεροιώτες μου έδωσαν τα χρήματα, στη Βέροια τα επιστρέφω» Με μια αναπάντεχη και ευχάριστη είδηση ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση
-
Μεγάλη Συγχώνευση της «La Cucina Αναστασιάδης» και της «Goutzilikas Furniture»
-
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με παράσυρση πεζού, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Ιανουαρίου στο κέντρο της Βέροιας. Πιο
-
Έφυγε από την ζωη σε ηλικία 64 ετών ο Φώτης Σιδηρόπουλος. Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025 και
-
Σοκαριστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί του Σαββάτου (18/1) στο κέντρο της Βέροιας επί της οδού Βενιζέλου. Λίγο πιο δίπλα από τον Ιερό
-
Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου 2025 στον περιφερειακό της Βέροιας, με συνέπεια ένας 64χρονος να
-
Η ζάχαρη έχει εδώ και χρόνια τη φήμη ενός από τους πιο ανθυγιεινούς παράγοντες στη διατροφή μας, συνδεόμενη με προβλήματα όπως η
-
«Ήμουν ζαλισμένη, δεν μπορούσα να σηκωθώ - Ήρθε ο περιπτεράς με πήρε αγκαλια και κάλεσε ασθενοφόρο»
-
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επισκέφθηκε τη Βέροια στο πλαίσιο της νέας του ταξιδιωτικής τηλεοπτικής εκπομπής "The Road Show", εξερευνώ...
-
Συγκίνηση στην επιστροφή του «Άρχοντα» στις πίστες της Βέροιας - Aποθεώθηκε απ' όλο τον κόσμο
Μόλις πιάνουν την καρέκλα αμέσως ξεκινάνε τις απεργίες...ωρε Ματσούκα που θέλετε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ φίλε, τη ματσούκα αν ιδιωτικοποιηθούν τα νερά μάλλον θα την (φας) πρώτος εσύ, όπως οι κάτοικοι του Παρισιού, του Βερολίνου, της Βαρκελώνης, κλπ οι οποίοι ένιωσαν στο πετσί τους για 20-30 χρόνια το ιδιωτικό νερό και ξαναγύρισαν άρων άρων στη ασφάλεια της Δημόσιας και Δημοτικής διαχείρισης.
ΔιαγραφήΨάξε λίγο και θα καταλάβεις ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν είναι η λύση.
Προς τον 7 Μαρτίου 2023 στις 3:28 μ.μ. . Αγαπητέ πιάστηκες αδιάβαστος , δεν είναι απεργία αλλά στάση εργασίας , εάν ήταν απεργία όλοι μας θα πρέπει να την στηρίξουμε , σκέψου πριν αγοράσεις και διάβασε αυτά που σου γράφουν οι άλλοι , γιατί αλλιώς εσύ θα φάς την "Ματσούκα" και να είναι από κρανιά !
ΔιαγραφήΤεμπεληδες λεγατε και τους σιδηροδρομικους οταν απεργουσαν για τα αυτονοητα. Πατε τωρα να πλυνετε τα χερια σας απο το αιμα και μετα πιαστε τα πληκτρολογια.
Διαγραφή7 Μαρτίου 2023 στις 3:28 μ.μ.....προφανως τετοια ατομα εξυπηρετουν σκοπους,πληρωνονται η περιμενουν να αδειασει καμια θεση για να τρουπωσουν!!!!! αλλιως δεν εξηγειται πως δεν καταλαβαινει καποιος πως σε αυτη τη χωρα η ιδιωτικοποιηση δεν γινεται για το καλο των πολιτων.ΠΟΣΑ ΘΥΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ????
ΔιαγραφήΚαι τον αερα θα ιδιωτικοποιείσει ο Κουλης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην αλλη τετραετια.
Είναι πολύ δουλευταράδες εκεί όποτε ας κάτσουν λίγο Όλη μέρα κοιμούνται
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλο αυτό και άλλο η ενδεχόμενη ιδιοτικοποίηση του νερού, του πιο απαραίτητου στοιχείου στη γη, μαζί με τον αέρα.
ΔιαγραφήΑν δεν δουλεύουν οι υπάλληλοι να το αποδείξουμε και να φέρουμε άλλους που θα δουλεύουν. Αλλά το νερό θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμείνει δημόσιο αγαθό. Αλλιώς εμείς οι καταναλωτές θα την πληρώσουμε.
Να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα προβλήματα.
Τα γιδια ειναι υπερ των ιδιωτικοποιησεων, μεχρι να τους βαλουν καμια ρητρα αναπροσαρμογης και στο νερο και να ζητιανευουν κανενα pass του Kουλη για να ξεδιψασουν. Αυτα σας αξιζουν μπεεεεεεεε
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα να διαβάσω ένα ρεπορτάζ για την ιδιωτικοποίηση του νερού που διαβάζω για να μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αλλά πιστεύω ότι τα αγαθά που μας προσφέρει ή Γη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και το αγαθό αυτό θα πρέπει να μεταφέρετε δωρεάν στους κατοίκους των πόλεων και χωριών και να πληρώνουμε μόνο για την μεταφορά και συντήρηση των αγωγών. Δεν μπορεί να πουληθεί κάτι σέ κάποια εταιρεία από την στιγμή που η υποδομή του δικτύου έγινε με χρήματα δικά μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛέτε να τους
ΑπάντησηΔιαγραφήεπιασε κοιλόπονος για το νερό; Την πάρτη τους σκέφτονται. Σε περίπτωη ιδιοτικοποίησης, ή θα κάνουν την δουλειά τους ή θα πάνε σπίτια τους. Στον ιδιώτη, το σκορποχώρι δεν νοείται. Στο Δημόσιο, μόνο σκορποχώρι και μόνο δικαιώματα του εργαζόμενου. Χάρβαλο δηλαδή. Ασε που την επόμενη ωρα, κάποιοι θα πάνε σπίτια τους γιατί, μπερδεύουν το νερό με την σαμπάνια. Νομίζουν ειναι μαγαζί τους η ΔΕΥΑΒ. Αφού ειναι ανίκανοι και ξύπνιοι ντεμέκ, ιδιωτικοποίηση άμεσα.
Είναι γνωστό ότι σε αρκετές χώρες του εξωτερικού έχει επιχειρηθεί να ιδιωτικοποιηθεί το νερό, με πολύ άσχημα αποτελέσματα για τον μέσο πολίτη. Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Guardian σε δώδεκα πόλεις των ΗΠΑ για την περίοδο 2010-2018, το κόστος του νερού λόγω των ιδιωτικοποιήσεων αυξήθηκε κατά μέσο όρο 80%! Γνωστό επίσης είναι το παράδειγμα της πόλης του Παρισιού (η Γαλλία έχει μεγάλη παράδοση στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού) όπου το 2010 η διαχείριση του νερού πέρασε ξανά στα χέρια του δημοσίου έπειτα από απόφαση του σοσιαλιστή δημάρχου Bertrand Delanoë, έπειτα από είκοσι πέντε χρόνια ιδιωτικής διαχείρισης, με αποτέλεσμα η τιμή του νερού να μειωθεί άμεσα κατά 8% και ταυτόχρονα η ποιότητά του να βελτιωθεί αισθητά. Παρόμοια είναι και η κατάσταση στο Βερολίνο, όπου το 2013 το νερό έπειτα από μαζική και δυναμική κινητοποίηση των πολιτών, επέστρεψε στο δημόσιο έλεγχο (μέσω ενός δαπανηρού buy back) έπειτα από δώδεκα χρόνια ιδιωτικής διαχείρισης που είχαν οδηγήσει σε αύξηση του κόστους για τα νοικοκυριά μέχρι και 25%. Το ίδια στη Σεβίλλη, στη Βουδαπέστη.
Διαγραφή«Σύμφωνα με έρευνα του διεθνούς think tank «Transnational Institute» από το 2015 («Here to stay: water remunicipalisation as a global trend»), 180 πόλεις και κοινότητες σε 25 χώρες, μεταξύ των οποίων το Μπουένος Αϊρες, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Παρίσι, η Ακρα (Γκάνα), το Βερολίνο, η Λα Παθ, το Μαπούτο (πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης) και η Κουάλα Λουμπούρ, επέστρεψαν στον δημόσιο έλεγχο τα συστήματα ύδρευσής τους από το 2000 και μετά. Περισσότερες από 100 πόλεις που προχώρησαν στην επανακρατικοποίηση προέρχονται από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, 14 από την Αφρική και 12 από τη Λατινική Αμερική.
(αυτά για ξέρουμε τι έχει γίνει αλλού και όχι θεωρίες και κακίες).
Στην ΔΕΥΑΒ, πρόκειται για μπάτε σκύλοι αλέστε. Κλασικότατη περίπτωση με πλήθος απο "σταθμάρχες" που καλοζούν σε βάρος μας. Γάγγραινα δηλαδή με τεράστιο κόστος, οχι μόνον οικονομικό. Όπως όλα στο δημόσιο. Ιδιωτικοποίηση τώρα. Να ξεμπερδεύουμε με τους άεργους μισθοδοτούμενους. Όταν δεν πάει καλά ο ιδιώτης, το ξαναβλέπουμε. Στόχος ειναι οι άσχετοι τεμπέληδες σταθμάρχες, να πάνε στα τυροκομεία για δουλειά. Μας πίνουν το αίμα και ειναι και μέσα στην τρελή χαρά. Τίποτε δεν βλέπετε;
ΔιαγραφήΜην αγχώνεστε, στείλτε τον Μπριλάντη μια φορά κάτω στα Υπουργεία να τελειώσει τη δουλειά, όπως έκανε και με την ομάδα και την έσωσε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ άνθρωπος για όλες τις Διοικήσεις.
Ο μάνατζερ του αιώνα.
Το δεξί χέρι του πρώτου πολίτη.
θα τρελλαθω!!!!!! ποτε μας αφαιρεσαν ετσι ανεπαισθητα την κοινη λογικη??πως μπορει καποιος να πουλησει κατι που δεν του ανηκει??ειναι ιδιοκτησια των κυβερνησεων οι πηγες?να παω να καταλαβω μια και μετα να την πουλησω??
ΑπάντησηΔιαγραφή