Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Πάρε με όταν φθάσεις»: Μπαράζ καταλήψεων και αποχών σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας

Σε συμβολικές καταλήψεις αλλά και αποχές προχωρούν σήμερα, ημέρα που συγγενείς πολλών θυμάτων λένε το τελευταίο αντίο στους αγαπημένους τους, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Κεντρικής Μακεδονίας μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη,

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Πυλαίας έχουν αναρτήσει πανό με τη σπαραχτική φράση «... πάρε με όταν φτάσεις» και προχώρησαν σε κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν όταν δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στην περιοχή του Ευαγγελισμού, κοντά στα Τέμπη, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες. Παράλληλα, υπό κατάληψη τελούν, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, και το 1ο και 2ο ΓΕΛ Ευόσμου καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, σε κατάληψη προχώρησαν και μαθητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, του ΓΕΛ Γουμένισσας στο Κιλκίς, ΓΕΛ Αρναίας στη Χαλκιδική και το ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς στην Πιερία.

Αποχές και σε αρκετά σχολεία

Από τα μαθήματά τους αποφάσισαν να απέχουν και μαθητές στους Αμπελόκηπους, σε δύο σχολεία της Πιερίας, στην Έδεσσα αλλά και στη Χαλκιδική.

7 σχόλια:

  1. Βρήκαμε ευκαιρία για αποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.....ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΠΑΣΧΑ.....
    ΑΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ... ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ...ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΤΡΩΘΟΥΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ , ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΚΕΝΕΣ ΣΤΟ ΑΠΘ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ... ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ... ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ , ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ... ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ... ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ... ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ... ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα παιδιά που χάθηκαν ήταν τα περισσότερα φοιτητές. Ούτε καταληψίες ήταν, ούτε μπαχαλάκηδες ούτε αργόσχολοι. Παιδιά που στρώθηκαν στο διάβασμα και περάσαν στα πανεπιστήμια ήταν. Τα τσογλανάκια που βρήκαν ευκαιρία για καταλήψεις να τα στείλουν σπίτια τους να αφήσουν τα δικά μας να συνεχίσουν τα μαθήματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ