Υλικά
• 1.200γρ. καλαμάρια
• 1 φλ. τυρί φέτα, τριμμένη
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο
• 1 σκ. σκόρδο λιωμένη
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• ½ φλιτζάνι ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
• 1 κρόκο αυγού
• ½ ποτήρι κρασί λευκό
• 2 κ.σ. μουστάρδα
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε και κόβουμε τα πλοκάμια τους.
Φτιάχνουμε τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο για 2΄.
Τα ρίχνουμε σε μπολ και αφού κρυώσουν λίγο προσθέτουμε το μαϊντανό, την ψίχα ψωμιού και τη φέτα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Γεμίζουμε με το μίγμα τα καλαμάρια και τα κλείνουμε στην άκρη με μια οδοντογλυφίδα.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και αραδιάζουμε τα καλαμάρια στη σειρά, φροντίζοντας να βρίσκεται ψηλά το σημείο που είναι κλεισμένο με την οδοντογλυφίδα, ώστε να μη χυθεί η γέμιση στο ταψί κατά το ψήσιμο. Ραντίζουμε με το κρασί και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄, μέχρι να μαλακώσουν και όχι να ξεροψηθούν, γιατί θα σκληρύνουν.
Tips: Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το ζουμί του ταψιού με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και χτυπάμε καλά για να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Περιχύνουμε τα καλαμάρια ή σερβίρουμε ξεχωριστά σε ένα μπολ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.