Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νηστίσιμο γιουβέτσι με γαρίδες και... βάλτε ένα ποτηράκι ούζο!


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Με τα θαλασσινά να έχουν την τιμητική τους την περίοδο της νηστείας, ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει μια εξαιρετική συνταγή με γαρίδες. Γαρίδες γιουβέτσι, με γεύση και άρωμα θάλασσας, με ένα τέλεια χυλωμένο κριθαράκι και ζουμερές γαρίδες.

Αν δεν νηστεύετε, μπορείτε να πασπαλίσετε φλούδες παρμεζάνας ή την παραδοσιακή και λατρεμένη φέτα. Σε κάθε περίπτωση, βάλτε και ένα ποτήρι ούζο!

Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

• 1 κιλό γαρίδες ολόκληρες
• 60ml ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι
• 500γρ. κριθαράκι χονδρό
• 100ml κρασί λευκό ή ούζο
• 1 συσκ. τοματάκια κον κασέ
• 1,5 λίτρο ζωμό γαρίδας
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη. Τα ρίχνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με μπόλικο νερό και λίγο αλάτι και βράζουμε για 30΄. Σουρώνουμε τον ζωμό και φυλάσσουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.

Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1΄.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε την τομάτα κον κασέ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζωμό από τις γαρίδες,(ο οποίος πρέπει να είναι καυτός για να μη σταματήσει ο βρασμός).

Προτού βράσει το κριθαράκι προσθέτουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε απαλά και σιγοβράζουμε για 2-3΄ επιπλέον, μέχρι να χυλώσει ωραία το κριθαράκι.

Tips: εννοείται αν θέλουμε τελειώνουμε το φαγητό μας στο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ