Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βέροια: Ο λόγος τώρα, στους μαθητές!


Μαζική ήταν η συμμετοχή πολιτών στο απεργιακό κάλεσμα της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023 στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών (δείτε εδώ σχετικά).

Εκατοντάδες μαθητές, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, από διάφορα σχολεία της Βέροιας, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα και φράσεις που «γεννήθηκαν» μέσα από τις στάχτες των βαγονιών, θέλησαν να εκφράσουν την οργή τους για τον χαμό τόσων συνανθρώπων μας, στην πλειοψηφία τους νέων. Άκουσαν τις ομιλίες των μεγάλων, έκαναν πορεία, ούρλιαξαν για όσα συμβαίνουν, διαμαρτυρήθηκαν... 

Στο τέλος της πορείας όμως, τον λόγο πήραν οι μαθητές. Κάποια παιδιά που θέλησαν να εκφραστούν γράφοντας ένα ποίημα, ένα κείμενο, δύο κουβέντες εμπνευσμένες από όσα παρακολούθησαν να συμβαίνουν την τελευταία εβδομάδα.

Οι μαθήτριες του ΓΕΛ Μακροχωρίου Μαρία Καραπαναγιωτίδου, Μαρία Ιατροπούλου και Μαρία Παράφορου και η μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Φωτεινή Καλφοπούλου, που θέλησαν να μοιραστούν με όλους όσα έγραψαν με αφορμή το τραγικό δυστύχημα.

Δείτε το βίντεο:


7 σχόλια:

  1. Ε ρε βούρδουλα που θέλετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μήλο κάτω απ τη μηλιά θα πέσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tα κομματόσκυλα αντιδρούν που κατεβαίνουν τα νέα παιδιά στους δρόμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπλεξατε μαι τα παιδια καθαρησατε φασησυες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κιθάρες, αστέρια και μαμά, μαμά, μαμά και μια από τα ίδια με κουλτουριάρικα ποιήματα και οι μητσοτάκουλες γελάνε. Η εύκολη λύση, κουλτουριάρηδες καθηγητές βάζουν μπροστά τα αθώα παιδάκια. Πουθενά δεν ακούγεται για ψυχή αθάνατη, για Χριστός, για ετοιμασία της ψυχής με μετάνοια και εξομολόγηση και θεία κοινωνία, ότι υπάρχει και ο αιφνίδιος θάνατος που δεν είναι και καλό πράγμα.
    Κουλτούρα, κουλτούρα, κουλτούρα. Φτάνει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι εννοείς φίλε; Είσαι καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ