Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εργάτες Γης: Συστάθηκε Ελληνική Αντιπροσωπεία για την Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία - Συμμετέχει ο Γιαννακάκης

Από το Υπουργείο Εξωτερικών εστάλη στις 9/3 επίσημο έγγραφο προς την Πρεσβεία της Αιγύπτου στην Αθήνα αναφέροντας τα ονόματα της Ελληνικής αντιπροσωπείας που θα συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, με την αντίστοιχη Αιγυπτιακή, με στόχο υλοποίηση της συμφωνίας: “Agreement on the Employment of Seasonal Workers in the Agricultural Sector”.

Η σύσταση της Ελληνικής αντιπροσωπείας είναι το πρώτο βήμα που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των συζητήσεων με την Αιγυπτιακή κυβέρνηση, σε τεχνικό επίπεδο, ώστε να ολοκληρωθεί η διακρατική συμφωνία για τους εποχικούς εργάτες γης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολυμελής ομάδα ανωτάτων διπλωματών και υπηρεσιακών παραγόντων της Ελληνικής Κυβέρνησης απαρτίζεται εκπροσώπους των Υπουργείων Εξωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ασύλου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και από τον αντιπρόεδρο της ΕΘΕΑΣ Χρήστο Γιαννακάκη, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και για την καλύτερη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων.

3 σχόλια:

  1. Φέρτε κι άλλους. Δεν φτάνουν αυτούς που έχουμε εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην εύρεση εργατών για τα χωράφια, στο βαθμό που είναι πολύ πιθανόν να μείνουν αμάζευτα ροδάκινα το καλοκαίρι, με ο,τι αυτό σημαίνει. Εκτός και αν περισσεύουν λεφτά από τους αγρότες ωστε να ανέβει πάνω από τα 35 το ημερομίσθιο...

      Διαγραφή
  2. κανονικα αυτη η εργασια θα επρεπε να ηταν μονο για αποφοιτους harvard και oxford με ειδικοτιτα και dr στην οικονομια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ