Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Βούλιαξε» από κόσμο η Νάουσα - «Γενίτσαροι και Μπούλες» ξεσήκωσαν την πόλη

Στην Ιστορική Νάουσα το κέφι και ο ενθουσιασμός είναι στα ύψη, τόσο από κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες, παρακολουθώντας και διασκεδάζοντας με τους «Γενίτσαρους και τις Μπούλες». 

Πάνω από 100 τουριστικά λεωφορεία εμφανίστηκαν στην Ηρωϊκή Πόλη και περίπου 4.000 αυτοκίνητα από γειτονικούς νομούς στάθμευσαν στην γύρω περιοχή. Περιττό να αναφέρουμε πως τα ξενοδοχεία είναι sold out εδώ και μερικές ημέρες.

Συγκεκριμένα στο κέντρο της πόλης έχει στηθεί ένα τεράστιο γλέντι, με εστιατόρια και καφετέριες να έχουν γεμίσει, ενώ οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Νάουσας έχουν «ξεχυθεί» από τις πρωινές ώρες της Κυριακής στους δρόμους.

Να σημειωθεί πως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η μάσκα του Γενίτσαρου την περίοδο της Αποκριάς κοσμεί τα μπαλκόνια της Νάουσας. 

Στο παραδοσιακό έθιμο παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, oι βουλευτές της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας κ.α.

Δείτε φωτογραφίες + video:


















































3 σχόλια:

  1. Η Νάουσα βούλιαξε και πολύ καλώς. Η Βέροια; Θεατής σε απόλυτη στασιμότητα. Μα απόλυτα ακίνητη. Λές και της πρότειναν όπλο φωνάζοντας; ΑΛΤ. Κοιτάμε σαν τον αχμάκη. Ξέρετε τι σημαίνει αχμάκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς για τη Βέροια πρόσφυγες και εσωτερικοί μετανάστες δεν κατάφεραν να μπολιάσουν την ενεργητικότητά τους στους νωθρούς βεροιώτες.

      Διαγραφή
    2. πολύ σωστό σχόλιο, στην Νάουσα πολύ μεγάλο μέρος των εξόδων το καλύπτουν οι Ναουσαίοι, στολές, τραπέζια, κλπ, για να διατηρήσουν το έθιμο, εδώ αμφιβάλω αν κανείς θα το δεχτεί αυτό

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ