Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θα μυρίσει τσίκνα η Βέροια: Όλη μέρα τσίπουρο, σουβλάκι και το βράδυ... Έλλης!

Στο φουλ βρίσκονται οι προετοιμασίες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Βέροιας για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης. Τόσο τα εστιατόρια, όσο και αρκετά καφέ - μπαρ ετοιμάζουν εξωτερικά ψησίματα από τις μεσημεριανές ώρες με μουσική και χορό, ενώ ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που έχουν προνοήσει από νωρίς να «καπαρώσουν» ένα τραπέζι για να γιορτάσουν με την παρέα τους την ημέρα των κρεατοφάγων.


Επίκεντρο του εορτασμού θα αποτελέσουν η Μητροπόλεως, η Βενιζέλου, η Ελιάς και οι γύρω δρόμοι, όπως και η Αγορά. Πέρα όμως από το παραδοσιακό ψήσιμο, η Αγορά θα ενώσει δυνάμεις με την ΚΕΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, συνοδεία χάλκινων πνευστών θα ξεκινήσει πατινάδα στην πόλη της Βέροιας. 

Οι χορευτές/τριες των τμημάτων ενηλίκων θα ξεκινήσουν από την Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και θα κατευθυνθούν στο κέντρο της αγοράς. Εκεί θα στηθεί το γαϊτανάκι, χορός, που χορεύεται κυρίως την περίοδο της αποκριάς. 

Οι συμμετέχοντες χορεύουν γύρω από ένα κοντάρι δεμένο με πολύχρωμες κορδέλες. Ο κάθε συμμετέχων κρατάει στο χέρι του μία από αυτές, και έτσι κατά την περιστροφή τους οι κορδέλες τυλίγονται στο κοντάρι. Στη συνέχεια όλοι μαζί προσκαλούμαστε να συμμετέχουμε σε ένα παραδοσιακό γλέντι.


Μετά τις 10 μ.μ. το γλέντι κορυφώνεται και η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο συνοδεία χάλκινων πνευστών στην οδό Έλλης, με την συμμετοχή όλων των μπαρ της περιοχής!

Η τροφοδοσία από την πλευρά των επιχειρηματιών έχει ήδη ξεκινήσει καθώς εκτιμάται πως τα νούμερα των κρεάτων αλλά και των συνοδευτικών που θα απαιτηθούν θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο με βάση τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για άνοδο της θερμοκρασίας και την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορωνοϊού.


Το σουβλάκι, ο «βασιλιάς» της ψησταριάς

Το σουβλάκι, είτε χοιρινό, είτε κοτόπουλο, είναι ο «βασιλιάς» του ψησίματος και αποτελεί το «Νούμερο 1» στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Και οι κρεοπώλες της Βέροιας εκτιμούν πάντως πως τη φετινή χρονιά θα υπάρχει αύξηση τόσο στις πωλήσεις των κρεάτων όσο και στα εξωτερικά ψησίματα και αυτό λόγω του πολύ καλού καιρού και της διάθεσης του κόσμου να επιστρέψει σε παλιές, προ πανδημίας, συνήθειες.

4 σχόλια:

  1. Το θέμα δεν είναι τι θα μυρίσει αλλά αν θα μας κεράσουν, δύσκολο το βλέπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μυρίσει όλη η πόλη τσίκνα και τσίπουρο, θα χορεύουν όλοι οι "Μπιθουλαίοι μέσα στην τρελή χαρά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέτοια ενίσχυση από την ΚΕΠΑ , μια πατινάδα !!! Wow … πρωτόγνωρο !! Ας σοβαρευτούμε λίγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ