Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το βιβλίο της «Οδηγός διατροφής για εγκύους, βρέφη και μικρά παιδιά» παρουσίασε η Περσεφόνη Παπαδοπούλου στη Βέροια


Το βιβλίο της «Οδηγός διατροφής για εγκύους, βρέφη και μικρά παιδιά», παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου 2023 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας η κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος Περσεφόνη Παπαδοπούλου.


Στο πάνελ της παρουσίασης συμμετείχαν και οι διαιτολόγοι - διατροφολόγοι Αθανάσιος Τόπης και Ξένια Παπαναστασίου. 


Στην τοποθέτησή του ο κ. Τόπης είπε ότι το βιβλίο δεν έρχεται να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στο θέμα της διατροφής κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και την διατροφή των παιδιών, αλλά για να τα βάλει όλα σε μια σειρά ώστε ο αναγνώστης να έχει την διάθεση να το ολοκληρώσει.


Όπως είπε, το βιβλίο διαχωρίζει τους μύθους από την αλήθεια και προσφέρει στους γονείς απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την διατροφή του βρέφους, του μικρού παιδιού και της μητέρας. Επίσης, μέσα από τους πίνακες που περιέχει το βιβλίο, οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τον έλεγχο της ανάπτυξης των παιδιών και να αντιμετωπίζουν τις ιδιοτροπίες των παιδιών στο φαγητό.


Στην τοποθέτησή της η κ. Παπαναστασίου, είπε πως διαβάζοντας το βιβλίο, συνειδητοποίησε πως είναι ένας πλήρης οδηγός για νέους γονείς, ενώ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των επιστημόνων υγείας που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και την διατροφή των παιδιών, όπως οι διατροφολόγοι, οι παιδίατροι, ενώ θα είναι χρήσιμο και για όσους φροντίζουν παιδιά, όπως ανθρώπους σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.


Όπως είπε, μέσα στο βιλίο αναλύονται οι διατροφικές ανάγκες σε κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης, το επιθυμητό βάρος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, τις τροφές που μπορεί μια έγκυος να καταναλώνει με ασφάλεια, τον διαβήτη κύησης. Υπάρχει το κεφάλειο θηλασμός, τα ωφέλη, τα εμπόδια, την διατροφή της θηλάζουσας, καταρρίπτοντας μύθους που έχουν επικτρατήσει γύρω από τον θηλασμό. Ακολουθεί το κεφάλαιο της βρεφικής διατροφής, της παιδικής διατροφής (1 έως 4 ετών) και τις ιδιοτροπίες του φαγητού στα παιδιά.

Κλείνοντας η κ. Παπαναστασίου, είπε ότι το βιβλίο - οδηγός περιέχει όλη τη γνώση που χρειάζεται να έχει ένας γονέας για την διατροφή, πριν ακόμα αυτό γεννηθεί αλλά και μέχρι την παιδική του ηλικία, με λόγια κατανοητά και επιστημονικά τεκμηριωμένα. Βάζει τα πράγματα στη θέση τους, είπε χαρακτηριστικά.


Παίρνοντας τον λόγο η κ. Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε στον λόγο που ξεκίνησε να γράφει το βιβλίο, εκφράζοντας όπως είπε την ανάγκη της να γράψει πληροφορίες που θα φτάσουν στις νέες μαμάδες για να τις ηρεμήσει και να τις απενοχοποιήσει σε πολλά κομμάτια της διατροφής, ειδικά του θηλασμού.

«Η μαμά πρέπει να έχει όλη την πληροφορία και να επιλέξει μόνη της και πλήρη συνείδηση αυτό που θα ακολουθήσει και να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο», σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου.


Αναφερόμενη στο πρώτο κομμάτι, που αφορά στο πώς διαμορφώνεται η όρεξη, είπε πως η όρεξη διαφοροποιείται από την βιολογική ανάγκη και πως πρέπει να εμπιστευόμαστε το ένστικτο και τις ανάγκες όπως τις εκφράζει ένα μωρό. Σχετικά με το τελευταίο κομμάτι του βιβλίου, τις ιδιοτροπίες στο φαγητό, είπε ότι δίνονται όλοι οι τρόπου να ξεπεράσει ένας γονιός μια τέτοια κατάσταση, με την βοήθεια επαγγελματιών.

Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους πραβρισκομένους, ενώ στο τέλος της παρουσίασης η Περσεφόνη Παπαδοπούλου υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της.

Δείτε φωτογραφίες:















1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ