Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Μπουκιές χοιρινού, μεθυσμένες με κρασί, στολισμένες με πολύχρωμες πιπεριές και αρωματισμένες με μυρωδικά! Όσο ωραίο ακούγεται στην περιγραφή, τόσο ωραίο είναι και στη γεύση.
Ο μπεκρή μεζές είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό που στέκεται εξίσου και ως κυρίως πιάτο, ανήκει στο top ten της λίστας «Τι θα πάρετε;» στην ταβέρνα. Συνοδεύεται τέλεια με τσιπουράκι ή κόκκινο κρασί. Σας πείσαμε; Αν ναι, ο chef του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς σας δείχνει πώς να ετοιμάσετε τον μπεκρή μεζέ. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη συνταγή:
Υλικά
500 γρ. χοιρινός λαιμός, σε κύβους
500 ml λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες, σε κύβους
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Λίγο κύμινο, τριμμένο
Αλάτι, Πιπέρι
Ρίγανη, Πάπρικα
Μπούκοβο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον πελτέ ντομάτας συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3-4΄ ακόμη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και ύστερα από 2΄ σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά.
Τέλος συμπληρώνουμε με νερό ή ακόμη καλύτερα με ζωμό κοτόπουλο.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού.
Σερβίρουμε σε βαθύ σαγανάκι, σπάζοντάς (προαιρετικά) φέτα τριμμένη ή κεφαλοτύρι σε ζάρια.
Μπορούμε σε αυτό το στάδιο, να γκραντινάρουμε για λίγο σε δυνατό φούρνο.
Ιδανικά το έδεσμα αυτό σηκώνει καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο.
Μπορούμε σε αυτό το στάδιο, να γκραντινάρουμε για λίγο σε δυνατό φούρνο.
Ιδανικά το έδεσμα αυτό σηκώνει καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.