Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Macedonia the Great: Κατοχυρώθηκε στην ΕΕ το σήμα για τα προϊόντα της Μακεδονικής Γης

Το συγκεκριμένο σήμα δημιουργήθηκε με στόχο να αναδείξει μέσα από την αυθεντικότητα, τη γνησιότητα και την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών των μελών του ΣΕΒΕ.

Το Συλλογικό Σήμα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) «Macedonia the Great» παρουσιάστηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, με στόχο τα προϊόντα της μακεδονικής γης να κατακτήσουν ένα σημαντικό μερίδιο στη διεθνή αγορά.

Πρόκειται για ένα συλλογικό σήμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες των οποίων προέρχονται από τις γεωγραφικές Περιφέρειες της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και των περιφερειακών ενοτήτων Δράμας και Καβάλας. και οι οποίες είναι ή θα γίνουν μέλη του ΣΕΒΕ.

Το συγκεκριμένο σήμα δημιουργήθηκε με στόχο να αναδείξει μέσα από την αυθεντικότητα, τη γνησιότητα και την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών των μελών του ΣΕΒΕ, την ιστορία και την κληρονομιά του τόπου.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στο να χρησιμοποιηθεί το συλλογικό σήμα ως ένα εργαλείο για την περιφερειακή ανάπτυξη, την εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχονται με αυτό και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στα Μακεδονικά προϊόντα.

Η επίσημη παρουσίαση του σήματος «Macedonia the Great» στις Βρυξέλλες έρχεται τη στιγμή που τον περασμένο Μάρτιο η Κομισιόν εξέδωσε πρόταση κανονισμού σχετικά με την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για βιοτεχνικά και βιομηχανικά προϊόντα στο πρότυπο της αντίστοιχης ρύθμισης που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και δεκαετίες για τα προϊόντα του κλάδου τροφίμων και ποτών.

Η συγκεκριμένη πρόταση αποσκοπεί στην αύξηση της υιοθέτησης των γεωγραφικών ενδείξεων σε όλη την ΕΕ με στόχο να ωφεληθούν οι τοπικές οικονομίες, καθώς και στην επίτευξη υψηλότερου επιπέδου προστασίας των προϊόντων, ιδίως στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδη, τα 780 μέλη του Συνδέσμου δραστηριοποιούνται σε 137 χώρες και έχουν καταφέρει να πετύχουν αξία εξαγωγών που άγγιξε τα 20 δισ. ευρώ για το 2021, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2022 κάνουν λόγο για 26 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, στα προϊόντα που έχουν τη δυνατότητα να εξάγονται ως «μακεδονικά», οι εξαγωγές την περασμένη χρονιά αυξήθηκαν κατά 25% φτάνοντας σε αξία τα 7 δισ. ευρώ, κάτι που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου πρόκειται να εκτιναχθεί με την πιστοποίηση των Συλλογικού Σήματος Μακεδονικών Προϊόντων.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι πάνω από 250 επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να λάβουν το Συλλογικό Σήμα, εκ των οποίων οι 100 έχουν ήδη καταθέσει τα δικαιολογητικά τους. Η πλειονότητα των επιχειρήσεων προέρχεται από τον κλάδο των τροφίμων.

Τα προϊόντα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, τα φυσικά προϊόντα, τα μεταποιημένα φυσικά προϊόντα και τα βιομηχανικά προϊόντα ή τις υπηρεσίες.

Στο επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από τις 20 Φεβρουαρίου, το μακεδονικό σήμα θα παρουσιαστεί σε 15 εκδηλώσεις σε διάστημα τριών μηνών.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ