Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αποχαιρετούμε την κρεατοφαγία με καραμελωμένο κότσι


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Ιδανκό γεύμα για ένα εορταστικό ή καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, το χοιρινό κότσι δίνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο πιάτο, ενώ η γεύση του αρέσει σε όλους. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει χοιρινό κότσι καραμελωμένο, για να αποχαιρετίσουμε την κρεατοφαγία με μια συνταγή... λουκούμι!

Δείτε τα υλικά και την συνταγή:

Υλικά

2-3 κότσια 
3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κλωνάρια φασκόμηλο και δεντρολίβανο
ξύσμα λεμονιού
½ φλ. ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι και πιπέρι
2 κ. σ. μέλι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το φασκόμηλο-δεντρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε στο μπολάκι το μισό μέλι και προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας λεμόνι. Αναμειγνύουμε το μείγμα ώσπου να γίνει πηχτό.

Κάνουμε μερικές τομές σε κάθε κότσι με μαχαίρι και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μελιού.

Τυλίγουμε το ταψί μας με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε το κότσι στο φούρνο για 1 ώρα.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο μέλι με το ελαιόλαδο.

Αφαιρούμε το φαγητό μας από το φούρνο, ξετυλίγουμε προσεχτικά ώστε να μην χάσουμε τα υγρά του.

Με ένα πινέλο απλώνουμε  παντού με το ελαιόλαδο-μέλι.
Ξαναβάζουμε το κότσι στο φούρνο για ακόμη 30-40΄ ώσπου να ροδίσει η πέτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ