Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Forbes: Ο Ιβάν Σαββίδης στην 53η θέση των πλουσιότερων Ρώσων

Την 53η θέση της λίστας του ρωσικού περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους Ρώσους διεκδίκησε ο Ιβάν Σαββίδης, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 1,9 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας δεν βρισκόταν πέρσι στην λίστα των δισεκατομμυριούχων της Ρωσίας. Υπενθυμίζεται όμως ότι στα μέσα Μαρτίου, η Japan Tobacco προχώρησε στην εξαγορά της Donskoy Tabak, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, αντί περίπου 1,6 δισ. δολαρίων. Στον όμιλο της Donskoy Tabak ανήκει και η ΣΕΚΑΠ, ο παραγωγός και διανομέας των καπνικών προϊόντων με έδρα την Ξάνθη που ιδρύθηκε το 1975.

Στην πρώτη θέση της λίστας του ρωσικού Forbes βρίσκεται ο Πρόεδρος της παραγωγού χαλύβδινων προϊόντων NMLK Group, Vladimir Lisin με περιουσία 19,1 δισ. δολαρίων. O πλουσιότερος Ρώσος ξεκίνησε ως εργαζόμενος σε ορυχείο της Σιβηρίας για να ενταχθεί αργότερα στη βιομηχανία χάλυβα στην Κεντρική Ρωσία.

Ακολουθούν ο Alexey Mordashov, μέτοχος πλειοψηφίας της χαλυβουργίας Severstal, με περιουσία 18,7 δισ. δολαρίων και ο Leonid Mikhelson, ιδρυτής και πρόεδρος της παραγωγού φυσικού αερίου Novatek, με περιουσία 18 δισ. δολαρίων.

Ο αριθμός των Ρώσων δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 29% το 2018. Η συνολική αξία της περιουσίας τους ανέρχεται στα 485 δισ. δολάρια. Παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ που έπληξαν πολλούς Ρώσους επιχειρηματίες, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων της Ρωσίας αυξήθηκαν, από τους 77 το 2016, στους 96 το 2017 και στους 106 φέτος.

9 σχόλια:

  1. Υπάρχουν άλλοι τόσοι που δεν φαίνονται. Ρώσοι απομειναρια καθεστώτος , ζουν σε βάρος των υπολοίπων, τώρα θέλουν και Ουκρανία τα κοπρόσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς. Της ουκρανίας οι ολιγάρχες είναι εξίσου μαφιόζοι, μπορεί και χειρότεροι...

      Διαγραφή
  2. σαν πολιτης του παραδεισου τι θεσης μοιραζονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Πολ Σαρμπανης ήταν Ελληνοαμερικανός δικηγόρος, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης είναι Ρώσος επιχειρηματίας; Ντροπή σου! Κυριάκος Μιχαηλίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι πιο Έλληνας από σένα που τα γράφεις αυτά βλακάκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και όλοι οι ολιγάρχες από τις ομάδες που είναι πρόεδροι ξεπλένουν το μαύρο παραδάκι τους. Όσο για τον Ιβάν, επί κομμουνιστικού καθεστώτος, ήταν πρώην εργάτης της καπνοβιομηχανίας "Donskoy Tabak” που του αποδόθηκε από το καθεστώς, όπως και σε πολλούς άλλους και ηγείται τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο παοκ ειναι τοσο σπουδαια ομαδα και χωρις προεδρο και χωρις μπαλα παλι κερδιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ