Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μνημόσυνο πεσόντων τελέστηκε το Ψυχοσάββατο στο Στρατιωτικό Νεκτοταφείο Βέροιας


Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των υπέρ πατρίδος πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών, τελέστηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, πρώτο Ψυχοσάββατο το έτους, στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο της Βέροιας.


Την δέηση τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας, ενώ στεφάνι κατέθεσε ο Υποδιοικητής 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Ανέστης Ελευθεριάδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Ταξίαρχος Γιώργος Αδαμίδης.

Ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, το προσκλητήριο νεκρών με την ανάγνωση των ονομάτων των πεσόντων και απόδοση τιμών από το στρατιωτικό άγημα.


Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν επίσης, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι Βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας και Άγγελος Τόλκας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας, Πύραρχος Αλέξανδρος Κουβακάς, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος και Γεωργία Μπατσαρά, πρόεδροι και μέλη του ΔΣ Ενώσεων και Συνδέσμων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας, Εφέδρων Αξιωματικών, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

Πριν το πέρας της τελετής, οι στρατιωτικές, πολιτικές και αστυνομικές Αρχές εναπόθεσαν από ένα κόκκινο γαρύφαλλο στους τάφους των πεσόντων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


























































2 σχόλια:

  1. Μπορεί να μας πει κάποιος από την πολιτική ή την στρατιωτική ηγεσία τα ονόματα των πεσόντων περιμετρικά του μνημείου περιόδου 1946-1949 που σβήστηκαν το 2015 γιατί δεν αποκαταστάθηκαν ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΒΗΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ 2015 ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ