Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε... μπαμπολέιρο ρυθμούς στολίζεται η Βέροια!


Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Σε ρυθμούς καρναβαλιού ετοιμάζεται να χορέψει η Βέροια, με τον ανάλογο πολύχρωμο αποκριάτικο διάκοσμο να απλώνεται τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της πόλης.


Μην ξεχνάμε ότι απέχουμε μόλις 2 ημέρες από την Τσικνοπέμπτη, όπου ξεκινάει το Φεστιβάλ Καρναβαλιού που διοργνανώνεται κάθε χρόνο από το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και την στήριξη του δήμου Βέροιας και πραγματοποιείται στον πεζόδρομο της Έλλης και στην αγορά της πόλης.


Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να βάλουν σε καρναβαλίστικο κλίμα την πόλη, με τους ανθρώπους τους να «σκαρφαλώνουν» σε κάθε ψηλή κολώνα για να κρεμάσουν τα πολύχρωμα σημαιάκια.


Πρώτη πρώτη στολίστηκε η Έλλης. Αν και αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο σημείο συνεργεία για την τοποθέτηση οπτικών ινών, έχοντας... κατατρυπήσει τον πεζόδρομο, την Τετάρτη όπως διαβεβαίωσαν, οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί και την Τσικνοπέμπτη η Έλλης θα είναι πανέτοιμη να δεχθεί τα χάλκινα, τους ψήστες και τους καρναβαλιστές και μη που θα πλημμυρίσουν τον πεζόδρομο.


Σειρά είχε σήμερα ο πεζόδρομος της αγοράς και η οδός Ελιάς, όπου και συναντήσαμε τον πρόεδρο του Σωματείου Καταστημάτων, Κώστα Σαμανίδη μαζί με το συνεργείο, την ώρα που τοποθετούνταν τα καινούρια πολύχρωμα σημαιάκια που πρόσφερε ο δήμος.

Δείτε φωτογραφίες και το πρόγραμμα εκδηλώσεων:






ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τσικνοπέμπτη, 16/2

6.30μ.μ. - 8.00μ.μ.

Το τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, συνοδεία χάλκινων πνευστών θα ξεκινήσει πατινάδα στην πόλη της Βέροιας. Οι χορευτές/τριες των τμημάτων ενηλίκων θα ξεκινήσουν από την Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και θα κατευθυνθούν στο κέντρο της αγοράς. Εκεί θα στηθεί το γαϊτανάκι, χορός, που χορεύεται κυρίως την περίοδο της αποκριάς. Οι συμμετέχοντες χορεύουν γύρω από ένα κοντάρι δεμένο με πολύχρωμες κορδέλες. Ο κάθε συμμετέχων κρατάει στο χέρι του μία από αυτές, και έτσι κατά την περιστροφή τους οι κορδέλες τυλίγονται στο κοντάρι. Στη συνέχεια όλοι μαζί προσκαλούμαστε να συμμετέχουμε σε ένα παραδοσιακό γλέντι.

Συμμετέχουν οι μουσικοί

Βασιλείου Κώστας : κλαρίνο
Σοφιανίδης Μάνος: ακορντεόν
Ματζίρίδης Νίκος: σαξόφωνο
Τσιρώνης Απόστολος : κρουστά

Από τις 8 μ.μ.

Στο εμπορικό κέντρο τα καταστήματα στήνουν ψησταριές και με μουσική από τοπικά σχήματα προσκαλούμαστε να συμμετέχουμε σε ένα αποκριάτικο γλέντι.

Μετά τις 10 μ.μ. - Πεζόδρομος Έλλης

Το γλέντι κορυφώνεται και η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο συνοδεία χάλκινων πνευστών στην οδό Έλλης, όπου έχει χάλκινα και ψησίματα!

Η Έλλης θα... «ντουμανιάσει», με εκατοντάδες σουβλάκια και λουκάνικα που θα ψήνονται εκείνη την ώρα στον πεζόδρομο -για την παραδοσιακή τσίκνα- και θα προσφέρονται δωρεάν στους πελάτες των καταστημάτων, ενώ τα χάλκινα της Βέροιας θα ξεσηκώνουν καρναβαλιστές και μη.

Παρασκευή 24/2 - Πεζόδρομος Έλλης

Μασκέ Πάρτυ και διαγωνισμό καλύτερου ατομικού και ομαδικού μασκέ. Ξέρετε εσείς... βάλτε την φαντασία σας να οργιάσει και κλέψτε τις εντυπώσεις στην Έλλης!

Κυριακή 26/2

Χάλκινα, ψησίματα και γιορτή μπύρας! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ