Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανοίγει και πάλι η Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας - Ήταν κλειστή για 10 χρόνια

Τα κέρδη για την τοπική κοινωνία και οι δεκάδες θέσεις εργασίας
Το τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του, το 2000 στη Νάουσα και αποτέλεσε σημείο σταθμό για τους ενστόλους, καθώς από εκεί πέρασαν πάνω από 5.000 αστυνομικοί που σήμερα υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες σ' ολόκληρη την Ελλάδα. 

Η παραμονή τους στη Νάουσα διαρκούσε σχεδόν 2,5 χρόνια, με τα καλοκαίρια να πραγματοποιούν πρακτικές εκπαιδεύσεις κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και του Ιουνίου, αλλά και σε διάφορα Αστυνομικά Τμήματα στην Ηπειρωτική Ελλάδα.


Μια Σχολή, υπόδειγμα λειτουργίας και εγκαταστάσεων, που έφερε πολλά κέρδη στην Ηρωϊκή Πόλη και αρκετές θέσεις εργασίας. Δεν ήταν μόνο οι Δόκιμοι που υπηρετούσαν εκεί, αλλά και οι οικογένειές τους που πήγαιναν να τους επισκεφθούν, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, κάτι που σήμαινε γεμάτα ξενοδοχεία, ταβέρνες, καφετέριες, εμπορικά καταστήματα κ.α. 

Ήταν επίσης, οι άνθρωποι που δούλευαν εκεί, ως καθαριστές, τραπεζοκόμοι, μάγειρες, κρεοπώληδες, μανάβηδες, αλλά και καθηγητές από ολόκληρη την Ημαθία που δίδασκαν στους εκπαιδευόμενους ως γυμναστές, νομικοί, εκπαιδευτές πολεμικών τεχνών κ.α.


Δυστυχώς όμως, με την μνημονιακή κρίση και τις γενικότερες περικοπές, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να αναστείλλει την λειτουργία του, με τις εγκαταστάσεις να αφήνονται στο έλεος του Θεού. Μέσα σε μια νύχτα η Σχολή της Αστυνομίας άδειασε και απέμειναν μόνο κάποιοι ελάχιστοι Αστυνομικοί να την περιφρουρούν.


Επαναλειτουργεί τον Σεπτέμβριο η Σχολή Αστυφυλάκων στη Νάουσα

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία, οι επιτελείς του Υπουργείου αποφάσισαν το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων να λειτουργήσει ξανά. Μαζί με τα Γρεβενά, θα είναι οι δύο Σχολές στην Μακεδονία (θα λειτουργήσουν και άλλες σε Θράκη και Κρήτη) που θα φιλοξενήσουν από τη νέα χρονιά πάνω από 400 νέους αστυνομικούς. 

Όσον αφορά τη Νάουσα, από τον Σεπτέμβριο του 2023, 250 Δόκιμοι Αστυφύλακες που θα εισαχθούν από τις Πανελλήνιες, θα εγκατασταθούν στον χώρο της Μαθητικής Εστίας.


Την παραπάνω είδηση έκανε γνωστή ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου. Μια εξέλιξη που έφερε χαμόγελα στην τοπική κοινωνία και απομένουν πλέον μόνο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, έτσι ώστε το κτίριο στο δρόμο προς τον Άγιο Νικόλαο να πάρει ξανά ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ