Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Σε πολλά μέρη της Ελλάδας, είθισται την ημέρα των Φώτων να τρώνε ψάρι. Έτσι και εμείς, για το ψάρι των Θεοφανείων, επιλέγουμε την συνταγή του σεφ του veriotis.gr Γιώργου Μεταξά, που μας προτείνει τσιπούρα με πατάτες στον φούρνο
Υλικά
• 2 τσιπούρες (450 γρ. περίπου η καθεμία), καθαρισμένες
• 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
• ½ φλ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
• 1 κ.γ. ρίγανη
• 1 κ.γ. θυμάρι
• αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τις τσιπούρες και φυλάσσουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να χρωματίσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε τις πατάτες, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
Ανάμεσά τους τοποθετούμε τις τσιπούρες και ρίχνουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας.
Ραντίζουμε γενναιόδωρα τις τσιπούρες και τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θυμάρι.
Τοποθετούμε το ταψί στον προ θερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-40΄, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να μαγειρευτούν οι τσιπούρες.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.