Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Διεκδικούν αποζημιώσεις

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγουν διεκδικώντας αποζημιώσεις, περισσότεροι από 1.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας και επέστρεψαν την 1η Ιανουαρίου στα νοσοκομεία, έπειτα από την απόφαση του Γ´ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας, από τις 14/4 έως τις 31/12 του 2022.

Οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταδικάσει την ελληνική κυβέρνηση για τις αναστολές εργασίας, κάνοντας λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους στην εργασία και την επιβίωση.

«Προσφύγαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περισσότεροι από 1.000 υγειονομικοί και περιμένουμε τη δικαίωσή μας και από εκεί. Θα είναι καταπέλτης για τα ελληνικά δεδομένα εφόσον δικαιωθούμε. Έχουμε υπόψιν μας ότι σε όλες τις χώρες της ΕΕ η αναστολή των υποχρεωτικοτήτων έχει σταματήσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες», αναφέρει στο ThessToday.gr ο μοριακός βιολόγος και γενετιστής, Αθανάσιος Καλογερίδης.

Ο ίδιος σημειώνει πως οι υγειονομικοί έστειλαν τα απαραίτητα έγγραφα στις 31 Δεκεμβρίου και πως αν δικαιωθούν, διεκδικούν αποζημιώσεις που μπορεί να φτάσουν από 20.000 ως 100.000 ευρώ το άτομο. «Με βάση τον ΠΟΥ η χρήση τέτοιου είδους καταστάσεων ήταν η έσχατη λύση και έπρεπε να ελέγχεται κάθε ένα με ενάμιση μήνα το κατά πόσο πρέπει να συνεχίζεται. Αλλά η κυβέρνηση το πήρε και το έκανε ”καραμέλα”. 

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταδικάσει την Ελλάδα για όλα αυτά που έκανε, τα οποια ήταν ακραία. Ζητούμε από εκεί την ανάλογη αποζημίωση για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουμε υποστεί. Το να γυρίσουμε πίσω σαφέστατα ήταν αυτό που θέλαμε για βιοποριστικούς λόγους, αλλά η καταστροφή που έγινε σε ηθικό επίπεδο είναι πολύ μεγάλη».

«Δεν μας άφησαν καμία άλλη επιλογή πέρα από το να εμβολιαστούμε ή να πεθάνουμε από την πείνα»

Οι ίδιοι ζητούν παράλληλα να αποζημιωθούν όχι μόνο από τις 14/4 «αλλά ουσιαστικά ακόμη και από την 1/9, καθώς επίσης και εκεί όπως φαίνεται τελικά, η κυβέρνηση δεν είχε δεδομένα για τη μετά Δέλτα εποχή, ώστε να μπορέσει να στηρίξει το αφήγημά της», σύμφωνα με τον κ. Καλογερίδη.

Όπως προσθέτει: «Δε περιμέναμε με τίποτα να διαρκέσει τόσο πολύ η αναστολή. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο για όλους μας. Καταστράφηκαν πολλές καριέρες, με την έννοια ότι ένας επιστήμονας πρέπει συνεχώς να ενημερώνεται. Είχαμε πολλά προβλήματα σε κοινωνικό, οικογενειακό και οικονομικό επίπεδο. Ενώ ζητήσαμε, αν όχι να μας γυρίσουν στις θέσεις μας, τουλάχιστον να έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε μετάταξη κάπου αλλού ή να εργαστούμε κάπου αλλού, μας το απαγόρευσαν. Δεν μας άφησαν καμία άλλη επιλογή πέρα από το να εμβολιαστούμε ή να πεθάνουμε από την πείνα. 

Για αυτό και το ΣτΕ, στη δεύτερή του απόφαση αποφάσισε ότι είναι αντισυνταγματικό το να μένουμε εκτός εργασίας. Δεν είμαστε αντιεμβολιαστές. Κάνουμε όλα τα εμβόλια που πρέπει να γίνουν σε μας και στα παιδιά μας. Όταν βλέπεις όμως ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν υπόσχονται οριζόντια και κάθετη προστασία, αρχίζεις και λες γιατί να υπάρχει υποχρεωτικότητα. Αντιδράσαμε γιατί θέλαμε να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια, ασφάλεια και περισσότερη έρευνα. Η κυβέρνηση δυστυχώς θεώρησε ότι αυτό ήταν αντιστασιακό και τρομοκρατικό».

ΕΝΙΘ: «Ο εμβολιασμός χρησιμοποιήθηκε σαν μέτρο τρομοκράτησης – Δεν έπρεπε να έχουν φύγει ποτέ από τη δουλειά»

Μύδρους κατά της κυβερνητικής διαχείρισης εξαπολύει και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραχρήστος, επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός χρησιμοποιήθηκε για την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

«Από την αρχή η ΕΝΙΘ και τα σωματεία των εργαζομένων είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους και την καταδίκη αυτού του μέτρου από την κυβέρνηση γιατί ακριβώς αντιμετώπιζε τον εμβολιασμό, αυτό το δώρο της επιστήμης προς την ανθρωπότητα, σαν μέτρο επιβολής ποινών και τρομοκράτησης των εργαζομένων. Αυτό είναι απαράδεκτο και δημιουργεί αντίθετα αντανακλαστικά στον εμβολιασμό. Δεν έπρεπε να έχουν φύγει ποτέ από τη δουλειά. Τώρα θα δώσουν μια ανάσα στο ΕΣΥ, όχι ότι θα λυθεί όμως το τεράστιο ζήτημα της υποστελέχωσης που υπάρχει στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας», δηλώνει στο ThessToday.gr.

Ο κ. Καραχρήστος υπογραμμίζει ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται στο κόκκινο τα τελευταία τρία χρόνια από τον κορωνοϊό και τις άλλες παθήσεις, ενώ παράλληλα λειτουργούν με σοβαρά κενά. Ειδικότερα, «τα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία της Ελλάδας φτάνουν τα 30.000. Είναι τεράστιος ο αριθμός και θα πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις για να καλυφθούν. Σε αυτά προστίθενται και οι χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων όλο το προηγούμενο διάστημα. Η κάλυψη των τεράστιων κενών γίνεται με επικουρικό προσωπικό, με εργαζόμενους που έχουν ελαστικές σχέσεις εργασίας και βρίσκονται σε καθεστώς ανασφάλειας, ενώ συνεισφέρουν στο ΕΣΥ τα μέγιστα».

26 σχόλια:

  1. Η ξεφτίλα δεν έχει όρια. Μια σοβαρή κυβέρνηση θα σας έστελνε οριστικά σπίτια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βαρέλι δεν έχει πάτο. Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα εμπιστευτεί ανεμβολίαστο υγειονομικό από τη στιγμή που δεν πιστεύει στην επιστήμη του; Το θράσος τους είναι τρομερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος λογικός άνθρωπος θα έλεγε αυτα τα λόγια, εφοσον ξέρεις ότι και οι εμβολιασμενοι υγειονομικοι μεταδίδουν; Τι είναι αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ασφαλής δίπλα τους;

      Διαγραφή
    2. Και ποιος είπε ότι οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν; Απλά πως θα εμπιστευτείς κάποιον που δεν πιστεύει σ' αυτό που κάνει, σ' αυτό που σπούδασε στην επιστήμη του;

      Διαγραφή
    3. Τι να εμπιστευθώ σ'αυτους, αφου και αυτοί οι ίδιοι έχουν εξαπατηθει. Δε βλέπεις ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά;

      Διαγραφή
  3. Απόλυση εδώ και τώρα, που ζητούν και αποζημιώσεις, για να πάνε σπίτι τους οι αμόρφωτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μωρέ που θέλουν κ αποζημίωση ,τάχα θα πεθάνουν από πείνα υπερβολικοί κ ανεγκεφαλοι όταν πας στο νοσοκομείο κ δεν σου δίνουν σημασία έχουν την έπαρση τους ,κ στην τελική αυτοί που το κάνανε το εμβόλιο είναι χαζοί κ αυτοί οι έξυπνοι;ούτε ευρώ να τους δώσουν δεν το αξίζουν .

      Διαγραφή
    2. Θέλει ηθικό ανάστημα να παραδεχτείς ότι έχεις εξαπατηθεί! Κάνε την 5 δόσης, βάλε 5 μάσκες, βγεις θετικός 3 φορές! Επειδή εμπιστευτικές ένα σκεύασμα που έγινε σε 8 ποντίκια! Ζήτω οι μορφωμένοι

      Διαγραφή
  4. Υγειονομικός που αρνείται την επιστήμη της βιολογίας είναι σαν τον στρατιωτικό που αρνείται το όπλο. Θα μου πείτε δεν υπάρχουν και τέτοιοι. Ναι. Όπως και δάσκαλοι και καθηγητές που αρνούνται να μπούνε στην τάξη. Όλα αυτά στην σφαίρα προστασίας που λέγεται -αθάνατο- ελληνικό δημόσιο. Αλλά από την άλλη εκεί που χαλάει το όλο πράγμα είναι η υποχρεωτικότητα. Ο εμβολιασμός λοιπόν στους υγειονομικούς θα έπρεπε να είναι αυτονόητη από αυτούς κι όχι να πρέπει να γίνει υποχρεωτική για να το κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε μετά από τόσο καιρό απάτης και και αναποτελεσματικότητας των θρομβολιων λέτε ξανά τα ίδια; Αρχαία ιστορία σπουδάζετε; Ειλικρινά στις πόσες δόσεις πρέπει να τδεχτείτε ότι τα σκευάσματα αυτά δεν προκαλούν αποστειρωτική ανοσία; Στα ποσα θετικά τέστ, θα δεχτείτε την αναποτελεσματικότητα, ποιος ξέρει τα βασικά της βιολογίας, ο σκοπό του εμβολίου είναι να προκαλέσει ανοσία! Αυτήν είναι η αληθινή επιστήμη καλη μου Προβατίνα

      Διαγραφή
  5. Υπάρχουν πολλοί υγειονομικοί που δεν έχουν δουλειά, άντε στο σπίτι σας, να δουλέψουν οι άνθρωποι, υποφέρουμε όλοι μας που τα νοσοκομεία κάνουν αγώνα με τους ήδη υπάρχουν υγειονομικούς, εσείς θα σώσετε το τομάρι σας, εμείς ας πεθάνουμε οι μπολιασμενοι όπως μας αποκαλύπτεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε μάσκα στα μάτια γιατί ούτως η άλλως από εκεί χάνεις την πραγματικότητα της κατάστασης! Κάνε την ποσντικοδόση σου και ψήφισε Νδουλεία

      Διαγραφή
  6. Εξαιρετικά. Δεν δουλεύαμε. Καθόμασταν. Αράζαμε. Οι υπόλοιποι έβγαλαν όλη την πίεση στα Νοσοκομεία. Εμείς χαλλλαρά. Αρνούμαστε την Επιστήμη. Δώστε μας και από 100.000 χιλιάδες γιατί καθόμασταν και κουραστήκαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου διαφεύγει τρολακι της υπογας, οι υγειονομικοί σε αναστολή πετάχτηκαν στο δρόμο με φασιστική απόφαση χωρίς ευρώ κ χωρίς να μπορούν αλλού να εργαστούν. Είναι δύσκολο για εσένα να το χωνέψεις,πώς υπάρχουν αρετές κ αξίες εκτός απτο σανό που τρως,όπως η ελεύθερη βούληση, αυτοδιάθεση ,το αυτοεξόυσιο που θυσιάζει κάποιος και ας πεινάσει! Το μόνο εύκολο ήταν να κάτσουν να σηκώσουεις μανίκι για να μην χάσεις το βόλεμα!

      Διαγραφή
  7. Ε βέβαια αφου τους πηραν ξανά πισω αντί να τους απολυσουν καλά κάνουν! Έχουν και μια έπαρση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πανηλίθιοι πρέζακηδες των εμβολίων, χιτλεράκια του πληκτρολογίου: Ασχοληθείτε με τα διαλυμένα από την κυβερνητική πολιτική νοσοκομεία, την υποστελέχωση τους, τις ελλείψεις φαρμάκων, και γενικά την συνεχόμενη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Επίσης πανηλίθιοι να ξέρετε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό υγειονομικών εμβολιάστηκε μόνο και μόνο για να μην χάσει την δουλειά του και όχι γιατί πίστευαν στα εμβόλια. Το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει λυθεί στην δίκη των φίλων σας το 1945-46. Τέλος ξεστραβωθείτε και διαβάστε τις έρευνες - μελέτες επιστημόνων, πανεπιστημίων και άλλων φορέων για τις συνέπειες των εμβολίων του κτηνίατρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο σωστά μιλάς ρε φίλε/φίλη, αλλά για να διαβάσει τις μελέτες και τις έρευνες ο Νεοέλληνας δεν έχει χρόνο, διότι τον καταναλώνει στη φραπεδούμπα, άσε που τα ξέρει όλα, κι αν κάτι δεν ξέρει το μαθαίνει από τα βοθροκάναλα, από τους αρμόδιους επιστήμονες, Πορτοσάλτε, Ευαγγελάτο κλπ φωστήρες και παντογνώστες. Όσο για τους υγειονομικούς, πολύ καλά κάνουν και διεκδικούν τους μισθούς που απώλεσαν, διότι αποδείχτηκε από τις ανώτερες δικαστικές αρχές, ότι παράνομα και αντισυνταγματικά στερήθηκαν τη δουλειά τους όλο αυτό το διάστημα, εξαιτίας της εκβιαστικής και εκδικητικής συμπεριφοράς ξευτιλισμένων πολιτικάντηδων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους και τα φράγκα. Το ΣΤΕ προβατάκια, δικαίωσε τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, διότι έλαβε υπ' όψιν εκτός των άλλων και στοιχεία της Ελλην. Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με τα οποία από τον Ιούνιο 2022 έως και τον Σεπτέμβριο 2022, ποσοστό 72% αυτών που πέθαναν λόγω covid ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Κάντε την αφαίρεση για να μάθετε το ποσοστό των ανεμβολίαστων που απεβίωσαν την προαναφερόμενη περίοδο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ λέμε, πιο έγκυρα δεν γίνετε. ΣΠΑΣΤΕ ΤΙΣ TV, ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕEEEEEEEEE!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Γιατί δεν έχουν απολυθεί ? που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση?
    Σε λάθος χώρο βρίσκονται όλοι αυτοί!
    Σαν στρατιωτικοί που δεν θέλουν να αγγίξουν όπλο !
    Είναι δυνατόν να είσαι στρατιωτικός και να αρνείσαι να έχεις όπλο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά εσύ έχεις μείνει στο πόλεμο των άστρων ζενεκα.. καλέ μου άνθρωπε τα εμβόλια είναι ασφερα όπλα.. από τρεις φορές νόσησαν οι στρατιώτες και μιας κ αναφέρθηκε σε όπλα, είναι όπλο το ίδιο το θρομβολιο

      Διαγραφή
  10. Να έχετε μαζί και από ένα πιρούνι γιατί ξέρετε τι θα τσιμπήσετε από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
    Μόνοι κερδισμένοι οι δικηγόροι που βρίσκουν αφελή άτομα σαν και εσάς και βγάζουν και κανένα φράγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πλάκα στη Πλάκα μετά απ' όσα προηγήθηκαν νομίζω πως οι ψεκ σαν να είχαν λίγο δίκαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μακάρι να πάρουν αποζημιώσεις και αναδρομικά. Λεφτά και χρειάζονται και τα δικαιούνται. Το ποσό θα πρέπει να πάρει απόφαση ο ανώτατος δικαστής .Μην ξεχνάμε είναι άτομα που δεν παραβίασαν κανένα νόμο ,λέω εγώ, άρα χωρίς νόμο Ποια τιμωρία??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η πλάκα είναι ότι ακόμα επιμένουν οι ψεκες. Ντροπή του πλευρη που τους γύρισε πίσω. Αντε τώρα ο νεφροπαθης να πάει να του κάνει αιμοκάθαρση ο ανεμβολίαστος. Και μην αρχίσει κάποιος ψεκας ότι και οι εμβολιασμενοι κολλανε. Αυτό έχει απαντηθεί από την επίσημη στην οποία ουδέποτε πίστεψαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελπίζω μόνο ότι " η φωτιά" στο μέλλον δε θα φτάσει και στα δικά σας σπίτια. Θα παρακαλάτε για βοήθεια αλλά θα είναι λίγο αργά. Το θέμα που δεν καταλάβατε δεν ήταν το εμβόλιο αλλά το αυτεξούσιο, η επιλογή και η μη υποχρεωτικότητα. Αν ολοι το δεχόμασταν αμαχητί, στο μέλλον θα πρέπει να δεχτούμε ίσως και την υποχρεωτική δωρεά οργάνων, το να παίρνουν τα σπίτια μας χωρίς δικαιολογία, να δεσμεύονται τα λεφτά μας, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε. Δεν είναι " παραμύθι". Σκεφτείτε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αυτεξούσιο επιτάσσει να φερθείς φιλότιμα και να παραιτηθείς αλλάζοντας εργασία. Επειδή έχω αλλάξει πολλές εργασίες στο λέω. Εσείς δεν είχατε το φιλότιμο να παραιτηθείτε από κάτι με το οποίο διαφωνείτε. Αφήσατε τους συναδέλφους σας να βγάλουν το φίδι από τη τρύπα με την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και εσείς ήσασταν οι ριψάσπιδες. Και τώρα θέλετε και από 100.000 € για τον ηρωισμό. Μην φάτε. Γλαρόσουπα έχει το μενού. Παντελώς αναξιόπιστοι ως ''υγειονομικοί''....

      Διαγραφή
  15. Σε ποιο πλανήτη ζείτε άραγε???? Δε έχετε καταλάβει ακόμη την τεράστια απάτη?? Ακόμα ύπνο βαθύ πραγματικά αφού δε ξυπνήσατε ακόμη δε υπάρχει σωτηρία,οι υγειονομικοί έβλεπαν κ έκριναν λέτε οι άνθρωποι να ήταν τόσο ανόητοι ξ χωρίς λόγο να άφησαν τις δουλειές τούς κ να υπέφεραν μαζί με τίς οικογένειές τόυς τόσους μήνες! Θα σάς ευχηθώ ολόψυχα να βρεθείτε στη θέση τους για να καταλάβετε να βρεθείτε στη θέση τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ