Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το νέο αστέρι της κολύμβησης από τη Βέροια

Ένα παιδί που εκφράζει το αύριο της Ελλάδας στα αγωνίσματα του προσθίου είναι Βεροιώτης. Πρόκειται για τον Σάββα Θώμογλου ο οποίος γεννήθηκε στις 9 Νοέμβρη του 2001 στη Βέροια. Ξεκίνησε το κολύμπι στον τοπικό σύλλογο ΝΑΣΗ, μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και πλέον αγωνίζεται με το σκουφάκι του Άρη. Ο Σάββας διακρίνεται στα αγωνίσματα του πρόσθιου (50,100 και 200) καθώς επίσης και στα 200 μικτής ατομικής. Το αγαπημένο του αγώνισμα είναι τα 200 πρόσθιο. Η μεγαλύτερή του διάκριση μέχρι σήμερα αποτελεί το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες των νέων.

Πρώτος του προπονητής στη Βέροια ήταν ο Στέλιος Αμπατζίδης ενώ σήμερα βρίσκεται στα χέρια του Τάσου Παπαδόπουλου για τον οποίο μιλάει με κολακευτικά λόγια. Στόχος για τους επόμενους μήνες, είναι τόσο η επίτευξη ενός Ολυμπιακού ορίου και η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες, όσο και η διάκρισή του σε κάθε μεγάλη διοργάνωση.

Ο Σάββας είναι φοιτητής του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και όταν μιλάει για τις δυσκολίες και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς του στο κολύμπι, με την αναφορά τους και μόνο, σε “πιάνει το παράπονο”.

Τονίζει χαρακτηριστικά: «Βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρων προπόνησης στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν σε αυτήν την μεγάλη πόλη μόλις τρία κολυμβητήρια τα οποία χρησιμοποιούν 27 ομάδες. Κολυμπάμε ο ένας πάνω στον άλλο και με αυτό τον τρόπο είναι πολύ δύσκολο να γίνει ποιοτική δουλειά.

Επίσης, τώρα τελευταία με την ενεργειακή κρίση έχει κατέβει αρκετά η θερμοκρασία της πισίνας και σε συνδυασμό με το χειμωνιάτικο κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ άβολο να κάνει κανείς προπόνηση. Να σκεφτείτε ότι στη Θεσσαλονίκη από τα τρία αυτά κολυμβητήρια υπάρχει μια μόνο κλειστή 50αρα πισίνα και μια κλειστή 25αρα. Όλα τα υπόλοιπα κολυμβητήρια είναι ανοιχτά και το κρύο που επικρατεί δημιουργεί κινδύνους για σοβαρούς τραυματισμούς. Να σας πω μόνο ότι τα τελευταία χρόνια είχα έναν τραυματισμό στους προσαγωγούς που με άφησε πολύ πίσω. Σιγά σιγά όμως επανέρχομαι».

Ο Σάββας μιλάει με έναν πολύ ωραίο τρόπο για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πλευρό του. «Η οικογένειά μου με έχει στηρίξει με κάθε τρόπο. Τρία χρόνια οι γονείς μου με πηγαινοέφερναν απο τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη για να κάνω προπόνηση. Πέρα από αυτό όμως, έχω δεχτεί πολύ μεγάλη βοήθεια σε όλους τους τομείς από την οικογένειά μου και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Ένας άλλος άνθρωπος που με έχει στηρίξει πάρα πολύ και ήταν συνέχεια στο πλευρό μου είναι ο προπονητής μου Τάσος Παπαδόπουλος τον οποίο θεωρώ κι αυτόν οικογένειά μου μιας και τα τελευταία χρόνια περνάω περισσότερο χρόνο μαζί του παρά με τους γονείς μου. Με έχει βοηθήσει πολύ, όχι μόνο σε κολυμβητικά θέματα αλλά και σε προβλήματα που αντιμετωπίζω εκτός πισίνας».

Ο Σάββας παρά τα αλλεπάλληλα ταξίδια Βέροια-Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια του να καταστεί ένας από τους κυριότερους εκφραστές της νέας γενιάς της κλασικής κολύμβησης, δίνει συμβουλές όπως του ζητήθηκε από το ΚΟΕMag στα νέα παιδιά.

«Θα ήθελα να τους πω να αγαπήσουν το άθλημα, να δουλέψουν σκληρά, με υπομονή και επιμονή. Κάθε στόχο που θα θέτουν, να τον βλέπουν να υλοποιείται»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ