Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πετράκης: «Στη Βέροια υπάρχει η κουλτούρα των αθλημάτων του βουνού»

Ο πρώτος Έλληνας αθλητής snowboard που πήγε σε Παραολυμπιάδα σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης
Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Κατάγομαι από τη Βέροια, όπου ο χειμερινός αθλητισμός είναι ανεπτυγμένος. Υπάρχει η λεγόμενη “κουλτούρα των αθλημάτων του βουνού”.

Βοηθάει το γεγονός ότι είναι πολύ κοντά το Σέλι, το παλιότερο και πολύ καλά οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο. Αναπόφευκτα, από μικρός δοκίμασα να κάνω σκι, μετά snowboard και στην πορεία όλο αυτό πήρε αγωνιστική μορφή.

Όταν εγώ ξεκίνησα να κάνω snowboard, στα 10 μου χρόνια, ήταν η εποχή που μας κοιτούσαν σαν “εξωγήινους”. Από το 2000 περίπου και μετά άρχισε να αναπτύσσεται. Εσχάτως βέβαια, όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με το άθλημα, περισσότερο τουριστικά.

Το καταλαβαίνω ότι για ένα παιδί είναι δύσκολο να αρχίσει τον αθλητισμό με snowboard. Πιο εύκολα θα πάει να παίξει μπάλα ή μπάσκετ. Για μένα ξεκίνησε ως χόμπι.

Θα πρέπει βέβαια να αναφέρω ότι έχω μια μαιευτική παράλυση στο δεξί χέρι, εκ γενετής, και αυτός είναι ο λόγος που δυο φορές έχω πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε ότι ήμουν φοιτητής στα Γρεβενά, τα οποία βρίσκονται δίπλα στη Βασιλίτσα, τον παράδεισο για αυτούς που κάνουν snowboard, ειδικά free style. Υπάρχει φοβερός όγκος χιονιού. Μιλάμε για την Πίνδο. Με βοήθησε πολύ να εξελιχθώ».

Διαβάστε όσα είπε για την πορεία του και δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στον αθλητή και μπράβο στο σωματείο του που τον στηρίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ