Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Kαι τώρα τι κάνουμε;

Χωρίς εξτρέμ και χωρίς 6άρια…

Ο τραυματισμός του πολύτιμου Βασίλη Φασίδη, ήταν το ”κερασάκι στην τούρτα” όλων των ανησυχιών που έχω εκφράσει εδώ και καιρό. Από την αρχή της χρονιάς ”γκρινιάζω” για το ότι η ομάδα έπειτα κι από τον τραυματισμό του Δεμηρτζόγλου, δεν διαθέτει στο ρόστερ κανέναν πλάγιο επιθετικό. Κι ο Μπάιντου απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι καθόλου εύκολο να επιστρέψει. Όλοι οι υπόλοιποι παίζουν στη θέση αυτή κατά συνθήκη (Μπουκουβάλας, Μουχάλης, Ντουμάνης, Ελευθεριάδης, Μπελεβώνης).

Τραυματίστηκε τώρα και ο Φασίδης με τα σενάρια να μιλούν για σοβαρή μάλλον κατάσταση, η οποία βέβαια θα εκτιμηθεί μέσα στις επόμενες ώρες και θα δούμε για πόσο καιρό θα μείνει εκτός. Δεν έμεινε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΞΤΡΕΜ διαθέσιμος! Και από την αρχή της περιόδου η ομάδα είχε μόνο 2, κάνοντας ”αλχημείες” με Μπουκουβάλα, Μπελεβώνη και άλλους…

Χωνέψτε το! Το ότι τα λέμε όπως είναι, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε την ομάδα, αλλά το ακριβώς αντίθετο! Οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει η ”Βασίλισσα” στο σύνολο, δεν είναι κάτι παραπάνω από αυτό που πρέπει για να σωθεί και βλέπουμε μετά τι γίνεται. Αλλά να υπάρχουν οι παίκτες στις σωστές θέσεις, κάτι που από την αρχή της σεζόν δεν γίνεται ποτέ!

Η ομάδα έμεινε με 2 κεντρικούς αμυντικούς (ευτυχώς πήρε τώρα άλλους 2), έπαιζε εδώ και καιρό χωρίς αριστερό μπακ μέχρι που ήρθε ο Κολλαράς (με Παπαχρήστο τραυματία για πάνω από 2 μήνες και τώρα σιγά σιγά να επανέρχεται), με φορ που έχουν όλοι την ίδια ”κοψιά” μην έχοντας εναλλακτικές, χωρίς κόφτη εκτός από έναν (Μασούρας) ο οποίος κι αυτός αναγκάστηκε πολλές φορές να παίξει στόπερ και οι αντίπαλοι από τον άξονα στο κέντρο να κάνουν ”πάρτι” στις μεταβάσεις και είχαμε έναν μόνο πλάγιο επιθετικό ορίτζιναλ που να μπορεί να ”περπατήσει” πάνω στον ασβέστη και πάει κι αυτός! Και η ομάδα αντί να ενισχυθεί εκεί που ”πονάει”, ενισχύεται και σε θέσεις που υπάρχει υπεροπλία (όπως στη θέση 8 που υπάρχουν ένα σωρό παίκτες) και όχι εκεί που υπάρχει έλλειψη.

Από την αρχή μέχρι τώρα, ανεξαρτήτως μετασχηματισμών άμυνας ή επίθεσης, ο βασικός σχηματισμός οργάνωσης θέσεων της ομάδας είναι ένας, όσοι και αν ανέλαβαν τον πάγκο: το 1:4-2-3-1. Eκτός από τελευταία με τον Σπύρο Μπαξεβάνο, που είναι ένα περίπου 1:4-4-2 αλλά με 2 υψηλόσωμα φορ, πράγμα που δεν έχει ισορροπία κινήσεων και αρμονία περιπτώσεων φάσεων. 

Σχηματισμός ο οποίος χρειάζεται 2 χαφ με πολύ καλά ανασταλτικά στοιχεία και εξτρέμ! Ή πλάγιους εσωτερικούς επιθετικούς με ανάποδο πόδι! Τώρα πλέον δεν διαθέτουμε τίποτα για το 1:4-2-3-1. Αν συνεχίσει η ομάδα έτσι, δεν θα καταφέρει πολλά. Θα πρέπει να προσαρμόσει το team πράγματα για να πάρει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του. Και δυστυχώς, δεν είμαστε σε τέτοιο επίπεδο που οι ποδοσφαιριστές μας να είναι αμυντικός, μέσος ή επιθετικός και να τα κάνει όλα. Έχουν συγκεκριμένα στοιχεία οι παίκτες.

Δείτε το γράφημα της παρούσας κατάστασης:


Mε το μπλε σύμβολο σταυρού είναι αυτοί που έρχονται σε αγωνιστική κατάσταση, με κόκκινο και λευκό περίγραμμα οι ελαφριοί τραυματισμοί, ενώ με κόκκινο σταυρό σε μαύρο περίγραμμα οι πιο σοβαρά τραυματίες κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Κείμενο: Bασίλης Αλαμπορινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ