Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εμμηνόπαυση: Τα συμπτώματα που εκδηλώνονται πριν σταματήσει η περίοδος

Αλλαγές διάθεσης, εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, προβλήματα ύπνου, είναι μερικά από τα εξουθενωτικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα συμπτώματα αυτά μπορούν να ξεκινήσουν πολύ πριν σταματήσει η περίοδος μιας γυναίκας.

«Οι γυναίκες στο όψιμο αναπαραγωγικό στάδιο που έχουν τακτικά έμμηνο ρύση, αλλά εμφανίζουν αλλαγές στη διάρκεια του κύκλου, μπορεί να εκδηλώσουν και άλλα συμπτώματα που συνήθως σχετίζονται με τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Yamnia Cortés, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Πριν και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, μειώνεται η παραγωγή των οιστρογόνων.

Ο χρόνος πριν την εμμηνόπαυση είναι γνωστός ως περιεμμηνόπαυση. Το στάδιο που προηγείται της περιεμμηνόπαυσης χαρακτηρίζεται από ανεπαίσθητες αλλαγές στη διάρκεια και τη ροή της περιόδου. Είναι τότε που αρχίζει να μειώνεται η γονιμότητα.

Στη μελέτη συμμετείχαν πάνω από 350 ισπανόφωνες γυναίκες ηλικίας 35 έως 55 ετών, οι οποίες ολοκλήρωσαν μια έρευνα σχετικά με τα μοτίβα του εμμηνορροϊκού τους κύκλου και τα συμπτώματα που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες τόσο στο όψιμο αναπαραγωγικό στάδιο όσο και στο στάδιο μετάβασης στην εμμηνόπαυση, ανέφεραν 8 από τα 18 κοινά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως διαταραχές ύπνου, λήθη, δυσκολία συγκέντρωσης, κόπωση, ευερεθιστότητα, άγχος, θλίψη, κεφαλαλγία και συχνουρία, επιτακτική ούρηση ή διαρροή ούρων.

Οι διαταραχές ύπνου, όπως η δυσκολία στον ύπνο ή οι αφυπνίσεις στη διάρκεια της νύχτας, ήταν στην κορυφή της λίστας των συμπτωμάτων για τις γυναίκες και των δύο ομάδων, έδειξε η μελέτη.

Οι γυναίκες στο όψιμο αναπαραγωγικό στάδιο είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν μυοσκελετικά προβλήματα και μειωμένο ενδιαφέρον για το σεξ σε σχέση με τις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Και οι δύο ομάδες γυναικών είπαν ότι τα συμπτώματά τους επηρέασαν τις σχέσεις τους και τη συνολική ποιότητα ζωής τους.

Η νέα μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Menopause.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ