Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σηκώθηκε Super Puma για μια 35χρονη ορειβάτισσα που τραυματίστηκε στον Όλυμπο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια γυναίκας από τη Σερβία που τραυματίστηκε στον αστράγαλο, όταν βρισκόταν στο οροπέδιο των Μουσών στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.700 μέτρων. H άτυχη ορειβάτισσα, 35 ετών, τραυματίστηκε στον αστράγαλο και μεταφέρθηκε αρχικά με τη βοήθεια άλλων ατόμων και ενός φίλου της στο καταφύγιο «Αποστολίδη», όντας καλά στην υγεία της και χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.

Μάλιστα, για την μεταφορά της σε νοσοκομείο, σηκώθηκε ελικόπτερο Super Puma, με δύο διασώστες της ΕΜΑΚ να συνδράμουν για το περιστατικό, που συνέβη το βράδυ της Τρίτης 3 Ιανουαρίου.

Στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πήραν μέρος 10 άτομα της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ, Θεσσαλονίκης και Λάρισας, αντίστοιχα, καθώς και της Π.Υ. Λιτοχώρου που είχε τον συντονισμό.

3 σχόλια:

  1. Το κόστος πτήσης ενός τέτοιου τύπου ελικοπτέρου είναι κοντά στα 10.000 ανά ώρα. Ελπίζω αύριο κιόλας να σταλεί ο λογαριασμός στην Σέρβικη πρεσβεία επειδή η μανδαμ στραμπούλισε το ποδαράκι της. Δηλαδή αν ήταν άλλο σοβαρό περιστατικό που όντως χρειαζόταν αεροδιακομιδή τι θα έστελναν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς! Έλεος κάθε χρόνο με τον κάθε επιπόλαιο -για να μην τους χαρακτηρίσω αλλιώς - ερασιτέχνη ορειβάτη που του τη βαράει να κατακτήσει την κορυφή του Ολύμπου. Τις δικές μας τσέπες ξέρουν να τις αδειάζουν , στους ξένους κάνουμε τεμενάδες!

      Διαγραφή
    2. Να υποθέσω Έλληνας/ίδα Χριστιανός/ή Ορθόδοξος/η που ενδιαφέρεται για το συνάνθρωπο και αγαπάει αλλήλους; Συγχαρητήρια και καλά μυαλά

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ